Μοσχάτο: Ανδρας συνελήφθη με 55 παλιές εκκλησιαστικές εικόνες

Μοσχάτο: Ανδρας συνελήφθη με 55 παλιές εκκλησιαστικές εικόνες

Είκοσι από τις εικόνες εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου περί Προστασίας Αρχαιοτήτων. Μεγάλη επιχείρηση από το Τμήμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθησαν, χθες, ένας 43χρονος και μία 74χρονη, κατηγορούμενοι για παράβαση της νομοθεσίας περί προστασίας των αρχαιοτήτων.

Συγκεκριμένα, από το Τμήμα Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Αρχαιοτήτων σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε μεγάλη επιχείρηση, χθες το μεσημέρι, στην περιοχή του Μοσχάτου, έπειτα από διερεύνηση και αξιοποίηση σχετικών πληροφοριών.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης εντοπίστηκε από τους αστυνομικούς ο 43χρονος, μέσα στο αυτοκίνητο του και έπειτα από έλεγχο βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 55 εκκλησιαστικές εικόνες.

Οπως προέκυψε, ο 43χρονος είχε προμηθευθεί τις εικόνες από την 74χρονη, η οποία εντοπίστηκε και συνελήφθη στην περιοχή της Νέας Ιωνίας, ενώ έπειτα από έρευνα στο σπίτι της βρέθηκε επιπλέον μία εικόνα.

Οι εικόνες εξετάστηκαν από αρχαιολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πειραιώς και Νήσων, η οποία γνωμάτευσε ότι 20 εξ αυτών εμπίπτουν στις προστατευτικές διατάξεις του Νόμου περί Προστασίας Αρχαιοτήτων, ενώ οι υπόλοιπες χρήζουν περαιτέρω διερεύνησης.

Οι εικόνες θα παραδοθούν για φύλαξη και τελική εκτίμηση στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT