Κορωνοϊός: Γεωργιάδης και Αγαπηδάκη συζήτησαν με τον Τσιόδρα τα νέα δεδομένα

Κορωνοϊός: Γεωργιάδης και Αγαπηδάκη συζήτησαν με τον Τσιόδρα τα νέα δεδομένα

Σύμφωνα με την τελευταία επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για το διάστημα 25-31 Δεκεμβρίου, η Covid-19 παρουσιάζει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα, ενώ οι εισαγωγές καταγράφουν αύξηση 44%

36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνάντηση με τον Σωτήρη Τσιόδρα είχε σήμερα η νέα ηγεσία του υπουργείου Υγείας. Στο επίκεντρο της συζήτησης του Αδωνι Γεωργιάδη και της Ειρήνης Αγαπηδάκη με τον καθηγητή Παθολογίας – Λοιμωξιολογίας της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, βρέθηκαν τα δεδομένα για τον κορωνοϊό στη χώρα μας με δεδομένη την έξαρση μετάδοσης του ιού.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με την επιδημιολογική έκθεση του ΕΟΔΥ για το διάστημα 25-31 Δεκεμβρίου οι ιογενείς λοιμώξεις του αναπνευστικού συστήματος (κορωνοϊός, ιοί γρίπης και αναπνευστικός συγκυτιακός ιός – RSV), παρουσίασαν περαιτέρω αύξηση. 

Ειδικότερα, η Covid-19 παρουσιάζει μεγάλη διασπορά στην κοινότητα, ενώ οι εισαγωγές καταγράφουν αύξηση 44% και είναι υψηλότερες από την αντίστοιχη εβδομάδα του 2022. Αύξηση επίσης καταγράφουν και οι διασωληνώσεις ασθενών με Covid-19. Στη χώρα μας έχουν συνολικά ανιχνευθεί 179 στελέχη της υποπαραλλαγής JN.1.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή