Κακοκαιρία: Πτώσεις δέντρων σε Φιλοθέη και Ψυχικό – Διακοπές ρεύματος

Κακοκαιρία: Πτώσεις δέντρων σε Φιλοθέη και Ψυχικό – Διακοπές ρεύματος

Προβλήματα σε πολλές περιοχές προκάλεσαν οι ξαφνικές, ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν την Αττική τα ξημερώματα

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Προβλήματα σε πολλές περιοχές προκάλεσαν οι ξαφνικές, ισχυρές βροχοπτώσεις που έπληξαν τη χώρα τα ξημερώματα.

Στην Αττική, περισσότερα από 40 δέντρα έπεσαν στη Φιλοθέη και στο Ψυχικό, όπου δρόμοι παραμένουν κλειστοί, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Στα σημεία όπου παρουσιάστηκαν προβλήματα επιχειρούν κλιμάκια της πυροσβεστικής και των δήμων.

Κακοκαιρία: Πτώσεις δέντρων σε Φιλοθέη και Ψυχικό – Διακοπές ρεύματος-1
Πηγή Facebook / Δημότες Φιλοθέης – Ψυχικού

Η πυροσβεστική δέχθηκε δεκάδες κλήσεις για απεγκλωβισμούς ατόμων από ανελκυστήρες εξαιτίας διακοπής ρεύματος, αλλά και για άντληση υδάτων.

Ισχυροί άνεμοι σάρωσαν και την Πεύκη, τη Λυκόβρυση και το Μαρούσι. Δέντρα έχουν προκαλέσει ζημιές και σε μάντρες σπιτιών, ενώ κάδοι έχουν παρασυρθεί στη μέση των δρόμων.

Ο εκπρόσωπος της Πυροσβεστικής, Γιάννης Αρτοποιός, μιλώντας στην ΕΡΤ, έκανε λόγο για ένα «δυναμικό φαινόμενο», λέγοντας ότι από αυτή τη μικρής διάρκειας βροχόπτωση και τα πολύ έντονα καιρικά φαινόμενα η Αττική φαίνεται να έχει δεχτεί το μεγαλύτερο πλήγμα.

«Εχουμε 115 κλήσεις, 95 κοπές δέντρων μέχρι στιγμής και 20 αφαιρέσεις αντικειμένων. Πανελλαδικά, έχουμε 337 περιστατικά», ανέφερε ο κ. Αρτοποιός, σημειώνοντας ότι η Δυτική Ελλάδα έχει επίσης δεχθεί πλήγματα από την κακοκαιρία, που ακόμη είναι σε εξέλιξη.

Ο Γιάννης Αρτοποιός προειδοποίησε ότι το καιρικό φαινόμενο είναι σε εξέλιξη και ο κόσμος θα πρέπει να αποφεύγει να περνάει κοντά από δέντρα.

Οι ισχυροί άνεμοι δημιούργησαν προβλήματα και στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες, καθώς έχει τεθεί σε ισχύ απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου.

Πτώσεις δέντρων και στη Θεσσαλονίκη

Πτώσεις δέντρων σημειώθηκαν και στην Κεντρική και Δυτική Μακεδονία.

Στη Θεσσαλονίκη, η Πυροσβεστική Υπηρεσία δέχθηκε 15 κλήσεις και προχώρησε στην κοπή 8 δέντρων στις περιοχές Χαριλάου, Τούμπα, Περαία και Σουρωτή. Από τις πτώσεις προκλήθηκαν ζημιές σε δύο οχήματα.

Κακοκαιρία: Πτώσεις δέντρων σε Φιλοθέη και Ψυχικό – Διακοπές ρεύματος-2

Οι πυροσβέστες έκοψαν 13 δέντρα και στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας απομάκρυναν αντικείμενα που είχαν παρασυρθεί. Συνολικά, στην πυροσβεστική έγιναν 25 κλήσεις. Στελέχη του Πυροσβεστικού Σώματος στη Δυτική Μακεδονία δέχθηκαν 11 κλήσεις και προχώρησαν στην κοπή 8 δέντρων.

Ανεμοστρόβιλος στον Πύργο

Εκτεταμένες υλικές ζημιές προκάλεσε ανεμοστρόβιλος που έπληξε τον Πύργο τα ξημερώματα.

Σημαντικές καταστροφές σημειώθηκαν στην ανατολική πλευρά της πόλης, όπου ο ανεμοστρόβιλος έπληξε εξωτερικές υποδομές σπιτιών και προκάλεσε υλικές ζημιές σε επιχείρηση. Σύμφωνα τους ιδιοκτήτες, το κόστος είναι πάρα πολύ μεγάλο, ενώ ο αναπληρωτής δήμαρχος Πύργου, Νώντας Κυριαζής, δεσμεύτηκε πως η καταγραφή των προβλημάτων θα ξεκινήσει το πρωί της Κυριακής. 

Κακοκαιρία: Πτώσεις δέντρων σε Φιλοθέη και Ψυχικό – Διακοπές ρεύματος-3
Φωτ. Ηλεία Live

Στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, η πυροσβεστική δέχθηκε περισσότερες από 80 κλήσεις εξαιτίας των προβλημάτων που προκάλεσαν η εκδήλωση ισχυρών ανέμων, καταιγίδων και ισχυρών βροχοπτώσεων.

Το κέντρο επιχειρήσεων δέχθηκε συνολικά 82 κλήσεις και πυροσβέστες προχώρησαν σε 41 κοπές δέντρων και σε πέντε αφαιρέσεις αντικειμένων.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή