Εκτακτη προσγείωση πτήσης στην Αθήνα – Επιβάτες επιχείρησαν να κρυφτούν σε τουαλέτα του «Ελ. Βενιζέλος»

Εκτακτη προσγείωση πτήσης στην Αθήνα – Επιβάτες επιχείρησαν να κρυφτούν σε τουαλέτα του «Ελ. Βενιζέλος»

Τέσσερις εκ των επιβατών, με σκοπό να παραμείνουν στη χώρα μας, επιχείρησαν να κρυφτούν σε τουαλέτα του αεροδρομίου. Ωστόσο έγιναν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς και οδηγήθηκαν στην πτήση τους.

1' 7" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναστάτωση προκλήθηκε χθες το μεσημέρι στον Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελ. Βενιζέλος», μετά την έκτακτη προσγείωση αεροσκάφους της Egypt Air με προορισμό τη Βεγγάζη λόγω της κακοκαιρίας εκεί. 

Η πτήση, με 111 επιβάτες και εξαμελές πλήρωμα, είχε αναχωρήσει από το Αεροδρόμιο του Καΐρου με τελικό προορισμό τη Λιβύη. Ωστόσο, λόγω σφοδρής κακοκαιρίας στη Βεγγάζη, και ύστερα από δύο αποτυχημένες απόπειρες προσγείωσης του αεροσκάφους, ο κυβερνήτης του αιτήθηκε να προσγειωθεί εκτάκτως στην Αθήνα.

Επειτα από συνεννόηση του εκπρόσωπου της αεροπορικής εταιρείας με εκπρόσωπο του αερολιμένα, και λόγω της άρνησης του κυβερνήτη να παραμείνουν οι επιβάτες εντός του αεροσκάφους μέχρι την εκ νέου αναχώρηση της πτήσης για τη Βεγγάζη, οι επιβάτες αποβιβάστηκαν από το αεροσκάφος συνοδεία αστυνομικών και υπαλλήλων ασφαλείας του αερολιμένα.

Μετά τη διενέργεια ελέγχου ασφαλείας, οι επιβάτες μεταφέρθηκαν στην αίθουσα πύλης αναμονής επιβίβασης Α23 του αερολιμένα, όπου και παρέμειναν μέχρι τις 20:00, οπότε ξεκίνησε η διαδικασία επιβίβασής τους στο αεροσκάφος. Κατά την παραμονή τους εκεί, τέσσερις εκ των επιβατών, με σκοπό να παραμείνουν στη χώρα μας, επιχείρησαν να κρυφτούν σε τουαλέτα που υπήρχε στην αίθουσα. Ωστόσο έγιναν αντιληπτοί από τους αστυνομικούς και οδηγήθηκαν και αυτοί στο αεροσκάφος.

Επιπλέον αναφέρεται ότι ένας εκ των επιβατών αιτήθηκε ιατρική βοήθεια, η οποία και του παρασχέθηκε. Στις 21:05, και μετά την αλλαγή του πληρώματος στο αεροσκάφος, η υπ’ αριθ. MS 829 πτήση αναχώρησε με προορισμό τον αερολιμένα της Βεγγάζης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή