Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που πουλούσε πλαστούς Picasso και Jackson Pollock – Απετράπη αγοραπωλησία ύψους 4,5 εκατ. ευρώ

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που πουλούσε πλαστούς Picasso και Jackson Pollock – Απετράπη αγοραπωλησία ύψους 4,5 εκατ. ευρώ

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση, τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση πλαστών έργων τέχνης και αρχαίων κινητών μνημείων και εικόνων στην Ελλάδα και την Ευρώπη

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση τα μέλη της οποίας δραστηριοποιούνταν στη διακίνηση πλαστών έργων τέχνης και αρχαίων κινητών μνημείων και εικόνων στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής και στην Ευρώπη.

Για την υπόθεση συνελήφθησαν χθες το πρωί τέσσερα άτομα, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, απάτη, παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς και για αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος.

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που πουλούσε πλαστούς Picasso και Jackson Pollock – Απετράπη αγοραπωλησία ύψους 4,5 εκατ. ευρώ-1

Οπως προέκυψε, οι κατηγορούμενοι τουλάχιστον από τις αρχές Δεκεμβρίου, είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με διαρκείς και δομημένους ρόλους, με σκοπό την πώληση πλαστών πινάκων διαφόρων τεχνοτροπιών φερόμενων ως φιλοτεχνημένων από διάσημους παγκοσμίως ζωγράφους, καθώς και αρχαίων κινητών μνημείων και εικόνων, σε υποψήφιους αγοραστές στην ευρύτερη περιοχή της Αττικής αλλά και στην Ευρώπη.

Επειτα από μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, συνελήφθησαν οι κατηγορούμενοι, κατόπιν προγραμματισμένης συνάντησης για την αγοραπωλησία 4 πινάκων Picasso και ενός Jackson Pollock έναντι χρηματικού ποσού 4.400.000 ευρώ.

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα που πουλούσε πλαστούς Picasso και Jackson Pollock – Απετράπη αγοραπωλησία ύψους 4,5 εκατ. ευρώ-2

Οι κατασχεμένοι πίνακες επιδείχθηκαν σε ιστορικό τέχνης της Εθνικής Πινακοθήκης, ο οποίος γνωμάτευσε για την πλαστότητά τους, ενώ οι κατασχεθείσες αρχαιότητες επιδείχθηκαν σε αρχαιολόγους και βυζαντινολόγους των κατά τόπους ανεύρεσής τους αρμόδιων Εφορειών Αρχαιοτήτων, οι οποίοι γνωμάτευσαν ότι η πλειονότητά τους εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Τα τεκμήρια θα παραδοθούν για φύλαξη και τελική εκτίμηση στις αρμόδιες κατά τόπους υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού, ενώ τα λοιπά πειστήρια θα αποσταλούν για εργαστηριακή εξέταση στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή