Ερευνα: Εννιά στους δέκα Ελληνες είναι «όλη μέρα με το κινητό στο χέρι»

Ερευνα: Εννιά στους δέκα Ελληνες είναι «όλη μέρα με το κινητό στο χέρι»

Το Chat GPT χρησιμοποιείται ήδη από έναν στους τέσσερις Ελληνες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας των Focus on Tech Life Tips

1' 25" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εννιά στους δέκα Ελληνες είναι «όλη μέρα με το κινητό στο χέρι», σύμφωνα με την τελευταία έκδοση των Focus on Tech Life Tips που εξετάζουν τη σχέση των Ελλήνων με την τεχνολογία από το 1995 με πρωτοβουλία της Focus Bari.

Αναλυτικότερα η έρευνα διαπιστώνει τα ακόλουθα:

  • Η χρήση του διαδικτύου έχει φτάσει στο σύνολο του ελληνικού πληθυσμού το 96%, καθώς εντάσσεται στους χρήστες και η μεγάλη πλειοψηφία των πιο ώριμων ηλικιών. Η σχέση με την τεχνολογία προβλέπεται αυξανόμενη, καθώς το μέλλον έρχεται από τα παιδιά: 9 στα 10 παιδιά (90%) ηλικίας 5-12 ετών είναι χρήστες του διαδικτύου. Στα παιδιά 10+ είναι καθολική η χρήση (97%). Ο μέσος χρόνος που αφιερώνουν τα παιδιά στο διαδίκτυο είναι 100 λεπτά/ημέρα.
  • Εννιά στους δέκα Ελληνες είναι «όλη μέρα μ’ ένα κινητό στο χέρι» στην κυριολεξία. Φανατικοί του mobile internet οι Ελληνες, με το 92% να περιηγείται μέσω του κινητού και το 88% σε καθημερινή βάση.
  • Η ενεργοποίηση στα social από σχεδόν ίδια αναλογία προφανώς «πυροδοτεί» αυτή την εξέλιξη, αν και παράλληλα…
  • Ανεβαίνει συνεχώς –τώρα στο 69%– η αγορά του ηλεκτρονικού εμπορίου.
  • Η πληθώρα των χρήσεων οδηγεί σχεδόν τρεις στους πέντε Ελληνες να δηλώνουν πως «η τεχνολογία βελτιώνει τη ζωή μου», ενώ…
  • Το Chat GPT χρησιμοποιείται ήδη από έναν στους τέσσερις Ελληνες.

Σχεδόν επτά στους δέκα (69%) έχουν πραγματοποιήσει τουλάχιστον μία online αγορά το τελευταίο 6μηνο. Οι 25-34 ετών επιλέγουν περισσότερο το ηλεκτρονικό εμπόριο, αφού το 87% έχει κάνει τουλάχιστον μία online αγορά εντός του 6μήνου. Αντίθετα οι χρήστες μεγαλύτερης ηλικίας 65+ δεν είναι τόσο εξοικειωμένοι, καθώς μόλις το 37% έχει πραγματοποιήσει αγορές μέσω διαδικτύου.

Η ταυτότητα της έρευνας: Μεθοδολογία – Τηλεφωνικές συνεντεύξεις CATI σε αντιπροσωπευτικό πανελλαδικό δείγμα 10.000 ατόμων ανά εξάμηνο, καλύπτοντας τον συνολικό πληθυσμό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT