Κλοπή στο βιβλιοπωλείο των αστέγων στην Αθήνα – Στα 8.000 βιβλία η λεία

Κλοπή στο βιβλιοπωλείο των αστέγων στην Αθήνα – Στα 8.000 βιβλία η λεία

Τα περισσότερα από τα βιβλία είναι δωρεές ιδιωτών και εκδοτικών οίκων, προκειμένου να στηριχθούν άστεγοι

46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Χιλιάδες βιβλία εκλάπησαν από το βιβλιοπωλείο των αστέγων που βρίσκεται στην οδό Πειραιώς στο κέντρο της Αθήνας. 

Η κλοπή διαπιστώθηκε σήμερα το πρωί από έναν από τους τρεις ιδρυτές του βιβλιοπωλείου. Υπολογίζεται ότι οι δράστες έκλεψαν περίπου 8.000 βιβλία. Τα περισσότερα από αυτά είναι δωρεές ιδιωτών και εκδοτικών οίκων, προκειμένου να στηριχθούν άστεγοι.

«Τα πήραν. Ας με ρωτούσανε. Ειλικρινά σας το λέω θα τους τα έδινα με όλη μου την καρδιά, αλλά μπαίνουν και τα παίρνουν. Εμείς δεν έχουμε χρήματα ούτε τίποτα, ζούμε 4 άνθρωποι με μεγάλη δυσκολία […] Δεν στεναχωριέμαι που πήραν τα βιβλία γιατί θα μας ξαναέρθουν βιβλία. Ο κόσμος μας αγαπάει, μας έχει αγκαλιάσει», είπε στην ΕΡΤ ο ιδρυτής του βιβλιοπωλείου των αστέγων, Λεωνίδας Κουρσούμης.

Οπως σημειώνει, εδώ και πέντε χρόνια γίνονται προσπάθειες μετεγκατάστασης σε άλλο μόνιμο χώρο στου Γκύζη, ώστε να μπορέσουν να είναι προσβάσιμα στο κοινό όλα τα βιβλία. Ωστόσο, λόγω κυρίως οικονομικών δυσκολιών το εγχείρημα δεν έχει επιτευχθεί.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή