Απολογία Πισπιρίγκου: «Εψαχνα να βρω για τη χλωράλη, δεν έχω διαβάσει για την κεταμίνη»

Απολογία Πισπιρίγκου: «Εψαχνα να βρω για τη χλωράλη, δεν έχω διαβάσει για την κεταμίνη»

Οι αναζητήσεις φαρμάκων στο διαδίκτυο βρέθηκαν στο επίκεντρο της εξέτασης της Ρούλας Πισπιρίγκου στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο

2' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με καταιγισμό ερωτήσεων της προέδρου συνεχίστηκε η έκτη μέρα απολογίας της Ρούλας Πισπιρίγκου για την απόπειρα και την ανθρωποκτονία σε βάρος της κόρης της, Τζωρτζίνας.

Η πρόεδρος ρώτησε την κατηγορουμένη σχετικά με αναζήτηση που έκανε στο διαδίκτυο στις 17 Ιανουαρίου 2022, δώδεκα μέρες πριν καταλήξει η Τζωρτζίνα δηλητηριασμένη, σύμφωνα με την κατηγορία, από τη μητέρα της. Η Πισπιρίγκου φαίνεται να επισκέφθηκε ιστοσελίδα ιατρικών εκδόσεων στο μέρος που αφορούσε αναισθητικά φάρμακα στα οποία περιλαμβανόταν και η κεταμίνη. Το στοιχείο αυτό, καθώς και πολλές άλλες αναζητήσεις της κατηγορουμένης, προέκυψε από τον έλεγχο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε ηλεκτρονικές συσκευές της κατηγορουμένης. «Εψαχνα να βρω για τη χλωράλη. Δεν έχω διαβάσει για την κεταμίνη. Εγώ πάτησα το πρώτο αποτέλεσμα που βγήκε στο google», είπε στο δικαστήριο η Ρούλα Πισπιρίγκου. 

Οπως δήλωσε ξανά η 35χρονη, είναι πεπεισμένη πως η εγκεφαλοπάθεια που υπέστη η Τζωρτζίνα οφείλεται στη μη έγκαιρη παρέμβαση του αναισθησιολόγου του Καραμανδάνειου, τον οποίο, όπως επανέλαβε, είχε δει να κινείται με αργό βήμα για την αντιμετώπιση του περιστατικού. «Ελεγαν όλοι πως περιμένουμε ένα γιατρό και βλέπω να έρχεται ο… με αργό βήμα και λέω στον Μάνο: “Αυτόν περιμένουμε;”. Δεν ήρθε τρέχοντας ας πούμε. Εγώ πιστεύω ότι στην καθυστερημένη έλευση του κ… οφείλεται η εγκεφαλοπάθεια του παιδιού μου».

Κατά τη διάρκεια της εξέτασης, η Πισπιρίγκου ξέσπασε και άρχισε να φωνάζει όταν δέχθηκε ερώτηση για ισχυρισμό νοσηλεύτριας ότι είχε μαλώσει την Τζωρτζίνα, ενώ το παιδί βρισκόταν στην εντατική. Η κατηγορουμένη εκνευρισμένη είπε: «Αν είναι δυνατόν αυτό το πράγμα! Δηλαδή κάπου ντροπή! Με την ειρωνεία και τα ψέματα δεν βγάζουμε άκρη! Αν έχει παρθεί απόφαση για εμένα να το τελειώσουμε εδώ!».

Στις δε επίμονες ερωτήσεις της προέδρου να εξηγήσει τι λόγο έχουν οι νοσηλεύτριες να καταθέτουν αυτά, η κατηγορουμένη αναφέρθηκε και πάλι στην επιρροή του εντατικολόγου, επικεφαλής της ΜΕΘ Παίδων στο Ρίο, Ανδρέα Ηλιάδη. Είπε επίσης για άλλη μία φορά, πως γνώριζε ότι τη σχολίαζαν και «έμπαινα στην εντατική και ένιωθα ότι παίζω στο Big Brother! Τι κατινιές κατέθεσαν! Αν το νύχι μου ήταν κόκκινο ή μπλε κaι αν το μαλλί μου ήταν κατσαρό ή ίσιο! Με γουρλωμένα μάτια με κοιτούσαν».

Η κατηγορουμένη διαφοροποιήθηκε σε σχέση με τη θέση του συνηγόρου της ως προ την εικαζόμενη πρόθεση του κ. Ηλιάδη για τα όργανα της Τζωρτζίνας. «Δεν συμφωνώ με τη θέση του συνηγόρου μου. Oμως πιστεύω ότι η θεραπευτική υποθερμία (στην οποία τέθηκε το παιδί όταν μεταφέρθηκε στο Ρίο μετά την ανακοπή) έκανε κακό στη ζωή της Τζωρτζίνας γιατί δεν είχε οίδημα στον εγκέφαλο και απέκτησε μετά», είπε.

Την απολογία παρακολουθούσε και σήμερα ο Μάνος Δασκαλάκης, ο οποίος κάποια στιγμή φάνηκε να εκνευρίστηκε έντονα από τις απαντήσεις της κατηγορουμένης, καθώς ενώ καθόταν σε θέση για το κοινό χτύπησε τα χέρια του στα πόδια του.

Η κατηγορουμένη κλήθηκε και πάλι να εξηγήσει την επικοινωνία που είχε με γυναίκα, προκειμένου να μεσολαβήσει σε κάποια ηλικιωμένη η οποία «διάβαζε προσευχές». Oπως ανέφερε, επειδή η μεσολαβήτρια της είπε πως «μπορεί να υπάρχει μαγεία στο σπίτι» την πλήρωσε 100 ευρώ για να διαβάσει η ηλικιωμένη ευχή για το παιδί. Oπως έχει πει η κατηγορουμένη, εκείνη την περίοδο ήταν τόσο ταραγμένη που θα πήγαινε με τον ίδιο τρόπο όπου κaι αν της έλεγαν, «είτε σε κορυφαίο καθηγητή είτε σε χαρτορίχτρα».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή