Σε διαθεσιμότητα οδηγός λεωφορείου που έγραφε ενώ οδηγούσε

Σε διαθεσιμότητα οδηγός λεωφορείου που έγραφε ενώ οδηγούσε

Σε σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τονίζει πως «η ασφάλεια αποτελεί βασικό και αδιαπραγμάτευτο στοιχείο των μεταφορών»

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Κλήση για πειθαρχικό έλεγχο έλαβε ο οδηγός λεωφορείου που εμφανίζεται σε βίντεο να σημειώνει ενώ οδηγεί. Μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Σε σχετική ανακοίνωση, το υπουργείο τονίζει πως «η ασφάλεια αποτελεί βασικό και αδιαπραγμάτευτο στοιχείο των μεταφορών», προσθέτοντας πως «τόσο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου όσο και η διοίκηση της ΟΣΥ θα είναι άτεγκτες σε τέτοιου είδους περιστατικά».

Υπενθυμίζεται πως, κατά τη διάρκεια του περιστατικού, ο εν λόγω οδηγός εκτελούσε το δρομολόγιο της Γραμμής 523 (Αδάμες-Κηφισιά).

Ανακοίνωση του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών

«Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, κατόπιν ενημέρωσης από την ΟΣΥ Α.Ε., όσον αφορά το περιστατικό με οδηγό, ο οποίος εμφανίζεται να σημειώνει ενώ οδηγεί, επισημαίνει τα εξής:

Ο εν λόγω οδηγός, που εκτελούσε το δρομολόγιο της Γραμμής 523 (Αδάμες-Κηφισιά), εντοπίστηκε από την πρώτη στιγμή και έλαβε κλήση για πειθαρχικό έλεγχο.

Μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ήδη από την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου, ο οδηγός έχει τεθεί σε διαθεσιμότητα.

Η ασφάλεια στις μεταφορές αποτελεί βασικό και αδιαπραγμάτευτο στοιχείο των μεταφορών. Τόσο η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών όσο και η διοίκηση της Ο.Σ.Υ. θα είναι άτεγκτες σε τέτοιου είδους περιστατικά».

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή