Ζάκυνθος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω ρύπανσης στο δίκτυο ύδρευσης

Ζάκυνθος: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω ρύπανσης στο δίκτυο ύδρευσης

Η ρύπανση οφείλεται σε εισροή πετρελαίου στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε από τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας η Ζάκυνθος, για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και των συνεπειών που προέκυψαν λόγω επικίνδυνης ρύπανσης στο δίκτυο ύδρευσης.

Η κήρυξη της κατάστασης εκτάκτης ανάγκης, έπειτα από αίτημα που υπέβαλε ο δήμαρχος Ζακύνθου, Γιώργος Στασινόπουλος, θα ισχύει για ένα μήνα, μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η ρύπανση οφείλεται σε εισροή πετρελαίου στο δίκτυο ύδρευσης της πόλης. Η ζημιά σημειώθηκε κατά τη διάρκεια γεμίσματος δεξαμενής, όταν ποσότητα πετρελαίου χύθηκε στον δρόμο και από το δίκτυο ομβρύων εισέρρευσε στο δίκτυο ύδρευσης, λόγω ραγισμένου σωλήνα, ανέφερε η ΕΡΤ.

Σε ανακοίνωσή της η ΔΕΥΑ Ζακύνθου ανέφερε πως οι διαδικασίες καθαρισμού και χλωρίωσης του δικτύου που εισχώρησε πετρέλαιο έχουν ολοκληρωθεί, ενώ οι κάτοικοι της πόλης χρειάστηκε να προμηθευτούν νερό από υδροφόρες του δήμου αλλά και ιδιωτών.

«Από την πρώτη στιγμή που προέκυψε το πρόβλημα της ρύπανσης του δικτύου ύδρευσης της Δημοτικής Κοινότητας Ζακύνθου κινήσαμε κάθε απαιτούμενη διαδικασία διαχείρισης του προβλήματος και προστασίας των πολιτών. Ευχαριστώ τον γενικό γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλη Παπαγεωργίου για την αμεσότητα και υπευθυνότητα που αντιμετώπισε το αίτημα που υποβλήθηκε από την δημοτική αρχή. Με αυτή του την απόφαση μας δίνει τη δυνατότητα να αξιοποιήσουμε κάθε δυνατό μέσο προς την κατεύθυνση όχι απλά και μόνο της αποκατάστασης του προβλήματος αλλά και συνολικά κάθε παθογένειας που όλα τα προηγούμενα χρόνια ουδείς μπήκε σε διαδικασία να ασχοληθεί», ανέφερε από την πλευρά του ο δήμαρχος Ζακύνθου.

Επισημαίνεται πως τόσο ο δήμαρχος Ζακύνθου όσο και ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΖ Διονύσης Τουρκάκης βρίσκονται στην Αθήνα όπου έχουν συνεχείς συναντήσεις στα αρμόδια υπουργεία προκειμένου να δουν τις περαιτέρω κινήσεις που μπορούν να γίνουν.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΕΡΤ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή