Οι νέοι αρχηγοί ΕΛ.ΑΣ. και Πυροσβεστικής – Τι αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ

Οι νέοι αρχηγοί ΕΛ.ΑΣ. και Πυροσβεστικής – Τι αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Δημήτρης Μάλλιος, έως σήμερα επικεφαλής του Κλάδου Αλλοδαπών και Προστασίας Συνόρων, είναι ο νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. στη θέση του Λάζαρου Μαυρόπουλου, όπως αποφασίστηκε στη συνεδρίαση του ΚΥΣΕΑ υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου, σήμερα το μεσημέρι. 

Οι νέοι αρχηγοί ΕΛ.ΑΣ. και Πυροσβεστικής – Τι αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ-1
Ο Δημήτρης Μάλλιος. 

Το ΚΥΣΕΑ απένειμε στον Λάζαρο Μαυρόπουλο τον βαθμό του στρατηγού της Ελληνικής Αστυνομίας και τον τίτλο του επίτιμου αρχηγού του Σώματος.

Αλλαγή ηγεσίας δρομολογείται και στην Πυροσβεστική, καθώς αρχηγός αναλαμβάνει ο υποστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας, διοικητής του Ενιαίου Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ), στη θέση του Γιώργου Πουρναρά.

Στον αποστρατευθέντα Γ. Πουρναρά, απονεμήθηκε ο βαθμός του στρατηγού εν αποστρατεία και ο τίτλος του επίτιμου αρχηγού του Π.Σ.

Οι νέοι αρχηγοί ΕΛ.ΑΣ. και Πυροσβεστικής – Τι αποφάσισε το ΚΥΣΕΑ-2
Ο Θεόδωρος Βάγιας

Βιογραφικό νέου αρχηγού Πυροσβεστικού Σώματος

Ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Θεόδωρος Βάγιας του Κωνσταντίνου, γεννήθηκε στη Μηλίτσα Μεσσηνίας το 1967, είναι έγγαμος και πατέρας δύο τέκνων.

Κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1991 και το έτος 1999 αποφοίτησε από τη Σχολή Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας με τον βαθμό του ανθυποπυραγού.

Το 2013 αποφοίτησε από τη Σχολή Επιμόρφωσης και Μετεκπαίδευσης Αξιωματικών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του έχει υπηρετήσει ως διοικητής του Εθνικού Συντονιστικού Κέντρου Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων (ΕΣΚΕΔΙΚ), ως διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Αθηνών, ως διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου, ως διευθυντής της Διεύθυνσης Τεχνικής Υποστήριξης και Υποδομών του Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος, στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Σπάρτης, σε υπηρεσίες της Αθήνας και του Πειραιά και ως εκπαιδευτής στη Σχολή Πυροσβεστών.

Το 2024 προήχθη στον βαθμό του αντιστράτηγου αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος.

Εχει διαχειριστεί και συντονίσει πλήθος πυροσβεστικών επιχειρήσεων για την αντιμετώπιση φυσικών και ανθρωπογενών καταστροφών.

Κατά την επαγγελματική του σταδιοδρομία προήχθη σε όλους τους βαθμούς του ανώτατου αξιωματικού κατ’ επιλογή, έλαβε ηθικές αμοιβές, ενώ τιμήθηκε με πολλά μετάλλια, παράσημα και διαμνημονεύσεις, μεταξύ άλλων του ανώτερου ταξιάρχη της Τιμής, του ανώτερου ταξιάρχη του Φοίνικα, Πυροσβεστικής Αξίας Α΄ Τάξης, του Αστέρα Αξίας και Τιμής και της Αξίας και Τιμής Α΄ Τάξης.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή