Το συνέδριο MIT «EmTech Europe» άνοιξε αυλαία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το συνέδριο MIT «EmTech Europe» άνοιξε αυλαία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Το παγκοσμίου φήμης Συνέδριο του MIT Technology Review, που στόχο έχει να διερευνήσει τη μετασχηματιστική δύναμη της τεχνολογίας στη διαμόρφωση του μέλλοντος, πραγματοποιείται σε συνεργασία με την «Καθημερινή» το διήμερο 17 και 18 Ιανουαρίου 2024

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε, σήμερα, τις εργασίες του στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών το 1o MIT «EmTech Europe» στην Ελλάδα. Το παγκοσμίου φήμης Συνέδριο του MIT Technology Review, που στόχο έχει να διερευνήσει τη μετασχηματιστική δύναμη της τεχνολογίας στη διαμόρφωση του μέλλοντος, πραγματοποιείται σε συνεργασία με την «Καθημερινή» το διήμερο 17 και 18 Ιανουαρίου 2024.

Το συνέδριο MIT «EmTech Europe» άνοιξε αυλαία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών-1
Ηλιάνα Μάγρα, δημοσιογράφος, «Καθημερινή».
Iliana Magra, journalist, Kathimerini

Στη διάρκεια της τελετής έναρξης του συνεδρίου, η Ηλιάνα Μάγρα, δημοσιογράφος στην «Καθημερινή», αναφέρθηκε στη μετασχηματιστική δύναμη των αναδυόμενων τεχνολογιών και στις τάσεις της εποχής μας, που σχετίζονται με το περιβάλλον και τη διακυβέρνηση, αλλά και στον τρόπο με τον οποίο αυτές αναδιαμορφώνουν τη βιομηχανία και το μέλλον της εργασίας. Υπογράμμισε τη σημασία τού να κατανοήσουμε πώς θα επηρεάσει η τεχνολογία μια σειρά από τομείς, πώς θα συνεισφέρει στην περιβαλλοντική βιωσιμότητα, πώς θα επιδράσει στην προστασία της ιδιωτικότητας αλλά και στην εξεύρεση νέων ισορροπιών. Εκλεισε με μια επίκαιρη αναφορά στον Ηράκλειτο και στη ρήση του ότι «η μόνη σταθερά είναι η αλλαγή».

Το συνέδριο MIT «EmTech Europe» άνοιξε αυλαία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών-2
Ted Hu, ανώτερος διευθυντής Διεθνών Συνεργασιών, MIT Technology Review.
Ted Hu, senior manager of International Partnerships, MIT Technology Review

Στη συνέχεια, καλωσόρισε τον Ted Hu, senior manager of International Partnerships, στο MIT Technology Review, ο οποίος αναφέρθηκε στην ιστορία του ομώνυμου περιοδικού. Το MIT Technology Review ξεκίνησε την πορεία του το 1899 με άρθρα που διερευνούσαν τον τρόπο με τον οποίο αλλάζουν τον κόσμο οι αναδυόμενες τεχνολογίες κάθε εποχής. Τόνισε ότι πλέον το περιοδικό φιλοξενεί υλικό «με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον», με γνώμονα το πώς μπορούν οι άνθρωποι να αξιοποιήσουν την τεχνολογική αλλαγή σε κάθε πτυχή της καθημερινότητάς τους. Αναφέρθηκε επίσης στα συνέδρια του EmTech, που ξεκίνησαν το 1999 και πραγματοποιούνται πια σε όλο τον κόσμο, καθώς και στον διαγωνισμό «Innovators Under 35», που αναζητά σε παγκόσμια κλίμακα τεχνολογικά ταλέντα «που θα αλλάξουν τον κόσμο».

Για να παρακολουθήσετε το «EmTech Europe» αποκτήστε το εισιτήριό σας εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα: emtecheurope.com

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή