Greek Mafia: Ποινική δίωξη για 9 κακουργήματα στους συλληφθέντες

Greek Mafia: Ποινική δίωξη για 9 κακουργήματα στους συλληφθέντες

Βαρύτατες κατηγορίες στο πλαίσιο δράσης διεθνικού χαρακτήρα εγκληματικής οργάνωσης, απήγγειλε ο εισαγγελέας στους δύο εκτελεστές δολοφονικών ενεργειών

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Βαριές κατηγορίες για δολοφονίες και σωρεία σοβαρότατων αδικημάτων που τελέστηκαν στο πλαίσιο μεγάλης «διεθνικού χαρακτήρα» εγκληματικής οργάνωσης, περιλαμβάνονται στη δίωξη που άσκησε ο εισαγγελέας στους συλληφθέντες κατηγορούμενους για τις εκτελέσεις των Γιάννη Σκαφτούρου, Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη και τρεις απόπειρες.

Ο εισαγγελέας άσκησε ποινική δίωξη για συνολικά εννέα κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και 7 πλημμεληματικού βαθμού, οι οποίες κατά περίπτωση βαρύνουν τους δύο ομογενείς ηλικίας 39 και 21 ετών που εμπλέκονται σε δολοφονικές ενέργειες. Επιπλέον, ο τρίτος συλληφθείς που φέρεται να συνδέεται με έναν από τους ομογενείς, διώκεται μόνο για πλημμελήματα.

Το βαρύ κατηγορητήριο περιλαμβάνει κατηγορίες για: εγκληματική οργάνωση, ανθρωποκτονία από πρόθεση, απόπειρα ανθρωποκτονίας, συνέργεια σε ανθρωποκτονία, ληστεία, διακεκριμένη οπλοφορία, εμπρησμό, κατασκευή και κατοχή εκρηκτικών και άλλες. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία των διωκτικών αρχών, οι δύο ομογενείς που φαίνεται να εκτελούσαν «συμβόλαια» είναι οι φυσικοί αυτουργοί της δολοφονίας του Γιάννη Σκαφτούρου και της διπλής εκτέλεσης στον Κορυδαλλό των Βασίλη Ρουμπέτη και Διονύση Μουζακίτη.

Φέρεται επίσης να είναι πρωταγωνιστές και σε τρεις απόπειρες δολοφονίας, οι οποίες αφορούν δύο πρόσωπα του συγγενικού κύκλου του Σκαφτούρου και ένα ακόμα πρόσωπο στην Κατερίνη.

Οι κατηγορίες σε βάρος του τρίτου συλληφθέντα σχετίζονται με λαθρεμπορία και παράνομη οπλοκατοχή, καθώς στην κατοχή του βρέθηκαν γεμιστήρες καλάσνικοφ. Ο ίδιος φέρεται να ισχυρίζεται ότι δεν γνωρίζει κανέναν από τους συγκατηγορούμενούς του.

Οι τρεις παραπέμφθηκαν σε τακτικό ανακριτή και έπειτα από προθεσμία που έλαβαν θα απολογηθούν την Δευτέρα.

ΕΛ.ΑΣ.: «Αναδείχθηκε ο συσχετισμός των υποθέσεων και το κίνητρο των δραστών»

Νωρίτερα, σε συνέντευξη Τύπου η ΕΛ.ΑΣ. γνωστοποίησε τον τρόπο εξάρθρωσης της εγκληματικής οργάνωσης που φέρεται να ανήκει στην «Greek Mafia».

Η «μεθοδική έρευνα» των Αρχών «οδήγησε στην εξάρθρωση διεθνικού χαρακτήρα εγκληματικής οργάνωσης, τα μέλη της οποίας διέπρατταν ανθρωποκτονίες, εκρήξεις και εμπρησμούς», ανέφερε ο διευθυντής Ασφάλειας Αττικής, Ιωάννης Σκούρας.

Greek Mafia: Ποινική δίωξη για 9 κακουργήματα στους συλληφθέντες-1

Ο ίδιος σημείωσε ότι την Τετάρτη πραγματοποιήθηκε ευρεία αστυνομική επιχείρηση σε Ασπρόπυργο και Θεσσαλονίκη. Βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 3 πιστόλια, 1 περίστροφο, πλήθος γεμιστήρων, πλήθος κινητών τηλεφώνων και σύστημα παρεμβολής σήματος κινητής τηλεφωνίας.

«Η εξιχνίαση των υποθέσεων είναι αποτέλεσμα κατάλληλης αξιοποίησης στοιχείων που είχαν προκύψει από τα αρχικά στάδια διερεύνησης και στη συνέχεια μέσω της συνδυαστικής αξιολόγησης του προανακριτικού υλικού στο σύνολό του», υπογραμμίστηκε στη συνέντευξη Τύπου.

Για τον σκοπό αυτό, «καταλυτική ήταν η συνδρομή ειδικών ερευνητών της Διεύθυνσης Διαχείρισης και Ανάλυσης Πληροφοριών και του επιστημονικού προσωπικού της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, οι οποίοι μέσω των ειδικών μέσων και της τεχνογνωσίας που διαθέτουν, κατάφεραν καθ’ όλη τη διάρκεια της προανάκρισης να παρέχουν ασφαλή και αξιοποιήσιμα συμπεράσματα. Συγκεκριμένα, εντοπίστηκαν και αναλύθηκαν σημαντικά ευρήματα, τα οποία ανέδειξαν τον συσχετισμό μεταξύ των υποθέσεων και κατέδειξαν την ύπαρξη της εν λόγω εγκληματικής οργάνωσης και τη δράση των μελών της καθώς και το κίνητρό τους για την τέλεση των προαναφερόμενων εγκληματικών ενεργειών».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή