Σεισμός τώρα: 4,8 Ρίχτερ στην Κύμη – Αισθητός στην Αττική

Σεισμός τώρα: 4,8 Ρίχτερ στην Κύμη – Αισθητός στην Αττική

Σύμφωνα με την αυτόματη λύση του Αστεροσκοπείου Αθηνών η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Σκύρου και Εύβοιας και ήταν μεγέθους 4,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ

1' 38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σεισμός εντάσεως 4,8 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 16:14, 24 χλμ ανατολικά-νοτιοανατολικά της Κύμης, στην Εύβοια. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 14,6 χλμ.

Η σεισμική δόνηση έγινε αισθητή στο λεκανοπέδιο της Αττικής.

Μιλώντας στην «Κ», ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου Θανάσης Γκανάς είπε ότι «έχουμε 5 μετασεισμούς μέχρι στιγμής. Είναι επιφανειακός σεισμός στον υποθαλάσσιο χώρο ανοιχτά της Κύμης και έγινε σε ένα ρήγμα με κινηματική οριζόντιας ολίσθησης και διεύθυνση ΒΑ-ΝΔ σε βάθος 10 έως 14 χιλιόμετρα. Ο τελευταίος σεισμός στην γειτονιά αυτού του ρήγματος, υποθαλάσσιος πάλι ήταν στις 26/8/2016, 4,1 Ρίχτερ. Είναι ένας σεισμός που δεν μας ανησυχεί ιδιαίτερα».

«Είναι ένας σεισμός που κατά βάση, δεν μας ανησυχεί. Ένας από τους λόγους είναι ότι είναι υποθαλάσσιος κι ας έγινε αισθητός στην Αττική. Τα τελευταία δύο χρόνια η Εύβοια έχει μια σεισμική δραστηριότητα με μικροακολουθίες, αλλά ο σημερινός σεισμός βρίσκεται σε περιοχή η οποία δεν έχει δώσει ισχυρό σεισμό στο παρελθόν», τόνισε στην «Κ» ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ, Κώστας Παπαζάχος.

«Δεν εμπνέει ανησυχία αν και η περιοχή μπορεί να δώσει μεγαλύτερο σεισμό», τόνισε στην ΕΡΤ ο πρόεδρος του ΟΑΣΠ και καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας. Ο ίδιος επισήμανε ότι η περιοχή έχει ιστορικό σεισμικής δραστηριότητας, «αλλά συνήθως επηρεάζει τη γύρω περιοχή, όχι την Αττική και η γύρω περιοχή είναι αραιοκατοικημένη. Δεν είναι στη στεριά για να ανησυχούμε άμεσα, αλλά σε θαλάσσιο χώρο, που λειτουργεί προστατευτικά».


Χρόνος Γέννησης [GMT] : 19/01/2024 14:14:13.58
Μέγεθος : 4.8
Γεωγραφικό Πλάτος [°N] : 38.5725
Γεωγραφικό Μήκος [°E] : 24.3645
Εστιακό Βάθος [km] : 14.6
Τοποθεσία : 24 Χλμ. ΑΝΑ της Κύμης

Το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Κέντρο έδωσε τον σεισμό στα 4,8 Ρίχτερ.


Σεισμός τώρα: 4,8 Ρίχτερ στην Κύμη – Αισθητός στην Αττική-1


Σεισμός τώρα: 4,8 Ρίχτερ στην Κύμη – Αισθητός στην Αττική-2
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή