Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που συνελήφθη για υπεξαίρεση υπηρεσιακών όπλων

Σε διαθεσιμότητα ο αστυνομικός που συνελήφθη για υπεξαίρεση υπηρεσιακών όπλων

Σε βάρος του αστυνομικού διατάχθηκε επίσης η διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε διαθεσιμότητα τέθηκε ο αστυνομικός που συνελήφθη για υπεξαίρεση υπηρεσιακών όπλων από Α.Τ. στην Αττική, σύμφωνα με ανακοίνωση από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. Οπως αναφέρεται στην ίδια ανακοίνωση, σε βάρος του αστυνομικού διατάχθηκε επίσης η διενέργεια Ενορκης Διοικητικής Εξέτασης.

Ο αστυνομικός συνελήφθη την Τετάρτη, έπειτα από έρευνα που διενήργησε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας, κατά την οποία διαπιστώθηκε ότι έλειπαν έξι υπηρεσιακά πιστόλια, τέσσερα υπηρεσιακά περίστροφα καθώς και το ιδιωτικό ατομικό περίστροφο του συλληφθέντος.

«Ο αστυνομικός συνελήφθη καθώς δεν μπόρεσε να δικαιολογήσει την έλλειψη του οπλισμού, ως διαχειριστής χρηματικών υποθέσεων, οικονομικού και υλικού και αποκλειστικός κάτοχος του κλειδιού του χώρου φύλαξης δημόσιων υλικών του Αστυνομικού Τμήματος», ανέφερε σε σχετική ανακοίνωση η ΕΛ.ΑΣ.

Επισημαίνεται πως από τη σωματική έρευνα καθώς και από έρευνες στο γραφείο του, σε οικίες και οχήματα βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο κυνηγετικές καραμπίνες, με ληγμένη άδεια κατοχής, κινητό τηλέφωνο καθώς και 41 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, αλεξίσφαιρο γιλέκο και αστυνομική ράβδος, που κατείχε παράνομα καθώς δεν προέκυπτε υπηρεσιακή χρέωση αυτών, ενώ και το διαμέτρημα των φυσιγγίων διέφερε από αυτό του ατομικού του οπλισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή