Σπέτσες: Η ακρίβεια ψηλά στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ

Σπέτσες: Η ακρίβεια ψηλά στην ατζέντα του ΣΥΡΙΖΑ

Από τους 36 βουλευτές του κόμματος απουσιάζαν τελικά περισσότεροι από όσους είχαν αρχικά γνωστοποιηθεί.

1' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ολοκληρώνεται απόψε η πρώτη ημέρα «δημιουργικής, παραγωγικής συζήτησης μεταξύ ίσων» στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως χαρακτήρισε τη συνάντηση του με την κοινοβουλευτική ομάδα του κόμματος στην οικία του στις Σπέτσες, ο πρόεδρος Στέφανος Κασσελάκης. 

Από τους 36 βουλευτές του κόμματος απουσιάζαν τελικά περισσότεροι από όσους είχαν αρχικά γίνει γνωστό, καθώς, εκτός από τους Αλέξη Τσίπρα, Ολγα Γεροβασίλη και Ελενα Ακρίτα, στις Σπέτσες δεν μετέβη σήμερα ούτε η βουλευτής Μαρίνα Κοντοτόλη (σ.σ. λίγο μετά τις 7:30 το απόγευμα, η κ. Ακρίτα ανακοίνωσε μέσω Facebook ότι θα μεταβεί, τελικώς, το Σάββατο στις Σπέτσες).  

Κοινοβουλευτικά καθήκοντα ανάγκασαν τους βουλευτές Κώστα Μπάρκα και Θεόφιλο Ξανθόπουλο να φτάσουν αργότερα το μεσημέρι ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Παύλος Πολάκης θα φτάσει στο νησί περί τις 20:00 της Παρασκευής. Το Σάββατο αναμένεται να μεταβούν, επίσης, στο νησί οι Αθηνά Λινού, Ρένα Δούρου και Νίνα Κασιμάτη. 

Ο Στέφανος Κασσελάκης υποδέχτηκε τους βουλευτές στην οικία του και, ανοίγοντας τις εργασίες του τριημέρου, πρότεινε μία «από κοινού διαμόρφωση αξόνων για ένα «Εθνικό Σχέδιο για το Ελληνικό Ονειρο», με στόχο την ανασυγκρότηση εκ βάθρων του κράτους, ώστε να καταστεί αποδοτικό και να λειτουργεί για όλους – π.χ. υγεία, κοινωνική πρόνοια, παιδεία, ασφάλεια, δημόσια διοίκηση, δικαιοσύνη, κ.α. – την ευημερία και πρόοδο για όλους, για μια κοινωνία ισότητας, δικαιοσύνης και πολιτιστικής δημιουργίας, για μια πατριωτική και υπερήφανη εξωτερική πολιτική».

Ψηλά στην ατζέντα βρέθηκε, κατά πληροφορίες, η καμπάνια για την ακρίβεια. 

Μετά τη λήξη της αποψινής συζήτησης, ο Στέφανος Κασσελάκης θα παραθέσει γεύμα στο σπίτι του. Το Σάββατο οι συζητήσεις θα ξεκινήσουν στις 9:15 το πρωί έως τις 2 μ.μ. και θα συνεχιστούν στις 4 μ.μ. έως τις 9 το βράδυ. Οι εργασίες αναμένεται να λήξουν το μεσημέρι της Κυριακής. 

 
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή