Copernicus: Δορυφορική εικόνα της χιονοκάλυψης στη Μακεδονία

Copernicus: Δορυφορική εικόνα της χιονοκάλυψης στη Μακεδονία

Δορυφορικά δεδομένα του ευρωπαϊκού δορυφόρου Sentinel-3 του ευρωπαϊκού προγράμματος Copernicus, που πέρασε πάνω από τη χώρα μας το πρωί της Δευτέρας

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Δορυφορικά δεδομένα του ευρωπαϊκού δορυφόρου Sentinel-3 του ευρωπαϊκού προγράμματος Copernicus, που πέρασε πάνω από την Ελλάδα το πρωί της Δευτέρας, δείχνουν σε υψηλή ανάλυση την εκτεταμένη χιονοκάλυψη στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας από την πρόσφατη κακοκαιρία που έπληξε κυρίως τη Βόρεια Ελλάδα.

Οπως σημειώνει η υπηρεσία Meteo.gr του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, το μεγαλύτερο μέρος της περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας είναι καλυμμένο από χιόνι, εξαιρώντας ελάχιστες περιοχές γύρω από την τεχνητή λίμνη Πολυφύτου σε χαμηλά υψόμετρα. Εκτός της Δυτικής Μακεδονίας χιονοκάλυψη παρατηρείται και σε περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας, όπως στο Κιλκίς καθώς και σε περιοχές του κάμπου του Αξιού.

Copernicus: Δορυφορική εικόνα της χιονοκάλυψης στη Μακεδονία-1

Δορυφορική εικόνα υψηλής ανάλυσης από τον δορυφόρο Sentinel-3 το πρωί της Δευτέρας 22/01/2024 πάνω από την περιοχή της Δυτικής και Κεντρικής Μακεδονίας. Ο χάρτης με τα δορυφορικά δεδομένα παρουσιάζεται έπειτα από επεξεργασία από το meteo.gr/Ε.Α.Α.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή