Θεσσαλονίκη: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία 5 μελών σπείρας που έκλεβε σπίτια

Θεσσαλονίκη: Στη δημοσιότητα τα στοιχεία 5 μελών σπείρας που έκλεβε σπίτια

Από μέσα Δεκεμβρίου του 2021 έως και μέσα Δεκεμβρίου του 2023, διέπραξαν τέσσερις διαρρήξεις και μία ληστεία σε οικία, σε διάφορες περιοχές της πόλης

1' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη δημοσιότητα δόθηκαν, κατόπιν εισαγγελικής διάταξης, τα στοιχεία πέντε ατόμων, σε βάρος των οποίων έχει ασκηθεί ποινική δίωξη για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που διέπραττε κλοπές και ληστείες.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ. πρόκεται για τέσσερις αλλοδαπούς και έναν ημεδαπό οι οποίοι συνελήφθησαν στις 11 Δεκεμβρίου 2023, ενώ σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση – συμμορία, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ληστεία κατά συναυτουργία, νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, παρακολούθηση ραδιοφάσματος – μη δημόσιες διαβιβάσεις και για ρύθμιση θεμάτων που αφορούν όπλα, πυρομαχικά, εκρηκτικές ύλες, εκρηκτικούς μηχανισμούς και άλλες διατάξεις.

Χαρακτηριστικά του τρόπου δράσης τους ήταν η επιλογή «στόχων» συνήθως κοντά σε λαϊκές αγορές, η λήψη μέτρων αντιπαρακολούθησης και η ενοικίαση χώρου, τον οποίο χρησιμοποιούσαν ως εργαστήριο αντιγραφής κλειδιών ασφαλείας. Στη συνέχεια εφάρμοζαν πρακτικές μεθοδολογίας απασφάλισης θυρών δίχως ίχνη παραβίασης καθώς και απόκρυψης κλοπιμαίων και βιντεοσκοπούσαν τα υποψήφια θύματα για την εύρεση του τύπου του κλειδιού και την τοποθεσία της οικίας.

Με αυτή τη μεθοδολογία, κατά το χρονικό διάστημα από μέσα Δεκεμβρίου του 2021 έως και μέσα Δεκεμβρίου του 2023, φέρεται να διέπραξαν τέσσερις διαρρήξεις οικιών και μία ληστεία σε οικία, σε διάφορες περιοχές της ανατολικής και δυτικής Θεσσαλονίκης, αφαιρώντας συνολικά το χρηματικό ποσό των 171.850 ευρώ, κοσμήματα και ένα δίκαννο.

Δείτε τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των συλληφθέντων εδώ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή