Φιλήμονας: Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών ο σχεδιαστής μόδας

Φιλήμονας: Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών ο σχεδιαστής μόδας

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή, μέσω ανάρτησης στο Facebook, ο Λάκης Γαβαλάς

43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Εφυγε από τη ζωή σε ηλικία 91 ετών ο σχεδιαστής μόδας Φιλήμονας, ο οποίος άφησε ισχυρό αποτύπωμα, με ξεχωριστές δημιουργίες υψηλής ραπτικής αλλά και καινοτομίες ως προς την παρουσίαση.

Την είδηση του θανάτου του έκανε γνωστή, μέσω ανάρτησης στο Facebook, ο Λάκης Γαβαλάς. «Φιλήμονα, καλό ταξίδι στους ουρανούς», έγραψε στη δημοσίευσή του.

Γεννημένος στην Κρήτη το 1932, ο Φιλήμονας ξεκίνησε να εργάζεται το 1959, όταν και επέστρεψε από το Παρίσι, όπου στο ατελιέ του σπουδαίου Γιάννη Ντεσσέ είχε συμμαθητές τον Βαλεντίνο και τον Γκι Λαρός.

Στο διεθνές τζετ σετ συστήθηκε το 1972, με την παρουσίαση της συλλογής του δίπλα σε μοντέλα του Ιβ Σεν Λοράν και της Μέρι Κουάντ στο μεγάλο γκαλά των «Λευκών Κύκνων» στο Λονδίνο.

Εντυσε ονόματα όπως η Τζέιν Μάνσφιλντ και η Μερλ Ομπερον, ενώ από το ατελιέ που διατηρούσε για χρόνια στο Κολωνάκι πέρασαν όλες οι Ελληνίδες σταρ της εποχής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT