Επεισόδια στα μπλόκα των αγροτών σε Καρδίτσα – Λάρισα

Επεισόδια στα μπλόκα των αγροτών σε Καρδίτσα – Λάρισα

Επιχείρησαν να ανέβουν στην εθνική οδό. Κλειστός ο αυτοκινητόδρομος Ε65

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με ένταση και επεισόδια ξεκίνησαν οι κινητοποιήσεις των αγροτών σε Λάρισα και Καρδίτσα.

Οι αγρότες επιχείρησαν να βγουν στον αυτοκινητόδρομο Ε65 και την εθνική οδό για να προχωρήσουν σε συνέλευση, αλλά απωθήθηκαν από τις αστυνομικές δυνάμεις.

Στην Καρδίτσα, ωστόσο, οι αγρότες κατάφεραν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό και ανέβηκαν στον αυτοκινητόδρομο με τα πόδια. Αυτή την ώρα ο Ε65 παραμένει κλειστός και, σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, ορισμένοι από τους συγκεντρωμένους στήνουν αντίσκηνο, δηλώνοντας αποφασισμένοι να συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις. 

Οι αγρότες ζητούν, μεταξύ άλλων, την αναπλήρωση του εισοδήματος εξαιτίας της μείωσης της παραγωγής από καταστροφές και ασθένειες, την κατασκευή έργων υποδομής για την προστασία από τα καιρικά φαινόμενα και τη μείωση του κόστους παραγωγής.

Επίσης ζητούν αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιώνεται κατά 100% η παραγωγή, αλλά και το κεφάλαιο από όλους τους κινδύνους.

Ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας, Ρίζος Μαρούδας, τόνισε ότι η σημερινή κινητοποίηση έχει στόχο να αναδείξει τα προβλήματα των αγροτών. Σημείωσε πως οι αγρότες περιμένουν συγκεκριμένες απαντήσεις από το αρμόδιο υπουργείο ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να κλιμακώσουν τον αγώνα τους με κινητοποιήσεις στην εθνική οδό και στήσιμο μπλόκου.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή