Αγρότες απέκλεισαν για λίγη ώρα την εθνική οδό Τρικάλων-Λάρισας

Αγρότες απέκλεισαν για λίγη ώρα την εθνική οδό Τρικάλων-Λάρισας

Για άμεσες αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς χωρίς όρους και προϋποθέσεις με απευθείας κρατική αρωγή, μίλησε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Τρικάλων

51" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Τρικάλων – Λάρισας, στο ύψος του Ζάρκου, για περίπου μισή ώρα, προχώρησαν σήμερα το μεσημέρι αγρότες των Τρικάλων, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Τρικάλων «Η Άνοιξη».

Ο αποκλεισμός έγινε χωρίς τρακτέρ και μηχανήματα, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε στη συγκέντρωση ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λάμπρος Τσέκας.

Μεταξύ άλλων, μίλησε για άμεσες αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς χωρίς όρους και προϋποθέσεις με απευθείας κρατική αρωγή βάση των εκτιμήσεων του ΕΛΓΑ σε ζώα, παραγωγές που πλημμύρισαν, άμεση αποκατάσταση των κατεστραμμένων κατοικιών, όπως και μείωση του κόστους παραγωγής. 

Εχθές, Παρασκευή, πανηπειρωτική διαμαρτυρία πραγματοποίησαν οι αγρότες των Ιωαννίνων, της Άρτας, της Θεσπρωτίας και της Πρέβεζας στην έδρα της Περιφέρειας Ηπείρου. Επιπλέον, σε κινητοποιήσεις προχώρησαν την Παρασκευή και οι αγρότες και κτηνοτρόφοι στην Δυτική Μακεδονία, σε μια προσπάθεια να αναδείξουν τα προβλήματα που ταλανίζουν το κλάδο τους και «απειλούν -όπως λένε -την βιωσιμότητα της αγροκτηνοτροφικής παραγωγής». 

Επίσης εχθές, φορείς και αγροτικοί σύλλογοι από τη Φθιώτιδα πραγματοποίησαν με τα τρακτέρ τους πορεία διαμαρτυρίας στο κέντρο της Λαμίας. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή