Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών – Νέο συλλαλητήριο στη Λάρισα

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών – Νέο συλλαλητήριο στη Λάρισα

«Δεν επιδιώκουμε την ένταση και ακούμε τα αιτήματα», το μήνυμα της κυβέρνησης

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τις κινητοποιήσεις τους συνεχίζουν οι αγρότες, που έχουν βγει με τα τρακτέρ στους δρόμους και ζητούν να ληφθούν στοχευμένα μέτρα στήριξης από την κυβέρνηση.

Νέο συλλαλητήριο στη Λάρισα

Οπως αναφέρει το onlarissa.gr, στην Εθνική Οδό βρέθηκαν τα ξημερώματα της Δευτέρας περίπου 30 αγρότες με τα τρακτέρ τους στην περιοχή του Αλμυρού.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, στη Λάρισα, τα τρακτέρ παραμένουν στην κεντρική πλατεία της πόλης και μετά από νέο συλλαλητήριο στις 12 το μεσημέρι της Δευτέρας θα επιστρέψουν στον κόμβο του Πλατυκάμπου.

Το κόστος παραγωγής, η νέα ΚΑΠ, οι αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ και οι καταστροφές που άφησε πίσω η κακοκαιρία «Daniel» αποτελούν τα κεντρικά ζητήματα που θέτουν οι αγρότες. 

Μπλόκο και στον κόμβο του Φιλώτα

Την ίδια στιγμή, τον κόμβο του Φιλώτα, στα όρια Φλώρινας- Εορδαίας, επέλεξε και πάλι ο Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Ανατολικής Εορδαίας και Νότιας Λεκάνης Βεγορίτιδας για να στήσει σήμερα, Δευτέρα 29-1-2024, στις 14.00, μπλόκο παρατάσσοντας 50 και πλέον τρακτέρ καθώς και άλλα γεωργικά μηχανήματα.

Σε σχετική ενημέρωση αναφέρεται πως «τα προβλήματα είναι αυτά που μας βγάζουν στον δρόμο. Ο Αγώνας των Αγροτών είναι αγώνας επιβίωσης της Κοινωνίας και μας αφορά όλους. Κλιμακώνουμε τον αγώνα μας όπως οι συνάδελφοί μας σε όλη την Ελλάδα».

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών – Νέο συλλαλητήριο στη Λάρισα-1
Φωτ.: ΙΝΤΙΜΕ 

Η σύσκεψη στο Μαξίμου

Υπενθυμίζεται ότι διυπουργική σύσκεψη για τις αγροτικές κινητοποιήσεις συγκλήθηκε την Κυριακή στο Μέγαρο Μαξίμου, όπου έγινε επισκόπηση των «συνολικών παρεμβάσεων της κυβέρνησης για τους πληγέντες». 

Οπως σημειώθηκε, το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είναι πάντα διαθέσιμο και ανοικτό σε συζητήσεις. «Δεν επιδιώκουμε την ένταση και ακούμε τα αιτήματα. Η καταβολή των αποζημιώσεων συνεχίζεται κανονικά», υπογραμμίστηκε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν συζητήθηκαν μόνο ζητήματα αγροτικής ανάπτυξης, αλλά έγινε συνολική επισκόπηση «όλων των ζητημάτων των εμπλεκομένων υπουργείων, όπως κόστους παραγωγής και ενεργειακού κόστους, υποδομών και κρατικής αρωγής».

Τριαντόπουλος: Δεν υπάρχει αγρότης που δεν έχει λάβει μια πρώτη αρωγή

«Παραμένουμε δίπλα στους αγρότες με ειλικρινή διάθεση για διάλογο», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος, ερωτηθείς για τα αιτήματα και τις κινητοποιήσεων των αγροτών. 

Ανέφερε ότι η διαδικασία των αποζημιώσεων είναι σε εξέλιξη, ενώ, όπως είπε, έχουν ενεργοποιηθεί νέα εργαλεία καθώς και ο ΕΛΓΑ. 

Επισήμανε, επίσης, ότι δεν υπάρχει αγρότης που δεν έχει λάβει μια πρώτη αρωγή και υπογράμμισε ότι οι ανησυχίες των αγροτών είναι εύλογες, καθώς ο τομέας που πλήττεται άμεσα από τις καταστροφές είναι ο πρωτογενής.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή