Αγρότες και κτηνοτρόφοι της δυτικής Ελλάδας κατεβαίνουν στις κινητοποιήσεις

Αγρότες και κτηνοτρόφοι της δυτικής Ελλάδας κατεβαίνουν στις κινητοποιήσεις

Από το πρωί καλλιεργητές και κτηνοτρόφοι έχουν σταθμεύσει τρακτέρ και άλλα οχήματα στον κόμβο Κουρλαμπά και στο Σταυροδρόμι. Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν και οι μελισσοκόμοι

55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αγρότες και κτηνοτρόφοι της Αχαΐας ξεκίνησαν σήμερα τις κινητοποιήσεις, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του Αγροτοκτηνοτροφικού Συλλόγου Ερυμάνθου.

Από το πρωί καλλιεργητές και κτηνοτρόφοι έχουν σταθμεύσει τρακτέρ και άλλα οχήματα στον κόμβο Κουρλαμπά και στο Σταυροδρόμι. Η πρόεδρος του συλλόγου Αθηνά Ηλιοπούλου δήλωσε, μιλώντας στην ΕΡΤ, πως οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι δίνουν αγώνα για την επιβίωσή τους.

Αναφερόμενη στις διακυμάνσεις της τιμής του γάλακτος και τις αυξήσεις των ζωοτροφών, είπε πως όλοι αυτοί οι παράγοντες έχουν ως αποτέλεσμα «να φτάνει πανάκριβο το προϊόν στον καταναλωτή».

Οι αγρότες θα παραμείνουν σήμερα στα δύο σημεία συνάντησης ενώ την Τετάρτη έχει προγραμματιστεί παναχαϊκή κινητοποίηση.

Σε μία μαζική συνέλευση την Κυριακή, οι μελισσοκόμοι επίσης αποφάσισαν να διοργανώσουν συγκέντρωση, στο Παμπελοποννησιακό στάδιο, την ερχόμενη Πέμπτη 1 Φεβρουαρίου, και από εκεί να κινηθούν προς το κέντρο της Πάτρας, με σκοπό να παραδώσουν ψηφίσματα διαμαρτυρίας στις τοπικές αρχές.

Ετοιμάζουν μπλόκο στην Αιτωλοακαρνανία

Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοακαρνανίας καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που διοργανώνει την Τρίτη στην κεντρική πλατεία του Μεσολογγίου, ενώ την Τετάρτη δίνει ραντεβού με τους αγρότες για στήσιμο μπλόκου, στη διασταύρωση Βόνιτσας-Λευκάδας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT