Κακοκαιρία: Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες σε Εύβοια και Βοιωτία

Κακοκαιρία: Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες σε Εύβοια και Βοιωτία

Χιονοπτώσεις στα ορεινά των δύο νομών σε υψόμετρο άνω των 600 μέτρων

1' 54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στα ορεινά και σε υψόμετρο πάνω από 600 μέτρα συνεχίζονται οι χιονοπτώσεις στους νόμους της Εύβοιας και της Βοιωτίας ενώ στην υπόλοιπη κεντρική Ελλάδα μέχρι τη Λαμία βρέχει.

Από το μεσημέρι και μετά οι χιονοπτώσεις εντοπίζονται στα ορεινά της Βοιωτίας όπως το χωριό Ζερίκι και την ευρύτερη περιοχή, ενώ χιονοπτώσεις υπάρχουν στα χωριά Σέττα και Κοκκινομηλιά της Εύβοιας. Ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά τα χωριά της Κεντρικής Εύβοιας από χθες μετά τα μεσάνυχτα υπήρχαν αραιές χιονοπτώσεις ωστόσο μετά το μεσημέρι το χιόνι πέφτει με μεγαλύτερη ένταση χωρίς  μέχρι στιγμής να έχουν δημιουργηθεί κάποια προβλήματα.

Από τις 2.30 τα ξημερώματα η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση της Στερεάς Ελλάδας απαγορεύει την κίνηση των βαρέων οχημάτων στον δρόμο που οδηγεί από τη Χαλκίδα προς την Αιδηψό και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας για προληπτικούς λόγους. Η απαγόρευση είναι από το 16ο χιλιόμετρο έως το 47ο από Καστέλα έως Προκόπι και εκεί μπορούν να κυκλοφορούν μόνο τα αυτοκίνητα κάτω από 3,5 τόνους.

Από χθες το βράδυ έχει διακοπεί η κυκλοφορία βαρέων οχημάτων στον δρόμο Ελευσίνας-Θηβών από το 30ό χιλιόμετρο έως το 34ο και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας αυτή την ώρα χρειάζονται αντιολισθητικά μέσα για την κίνηση των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους:

  • Στην Επ.Ο. Ελευσίνας – Σχηματαρίου, από την 6η χ/θ (ΤΙΤΑΝ) έως την Τ.Κ. Στεφάνη.
  • Στην ΠΕΟ Ελευσίνας-Θηβών, από την 30η χ/θ έως την 36η χ/θ.
  • Στην Επ.Ο. Αράχοβας – Επταλόφου, από την 10η χ/θ έως το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού.
  • Στην Επ.Ο. Λιβαδειάς – Κυριακίου (μέσω Αναλήψεως).

Ακόμη τα περιοριστικά μέτρα για τα βαρέα οχήματα επεκτείνονται και στο επαρχιακό δίκτυο της Εύβοιας όπου σύμφωνα με την ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας απαγορεύεται η κυκλοφορία αυτοκινήτων πάνω από 3,5 τόνους στους δρόμους:

  • Στην Επ.Ο. Στενής – Στροπώνων, από την 1η χ/θ.
  • Στην Επ.Ο. Κοντοδεσποτίου – Αγ. Σοφιάς, από την 3η χ/θ.
  • Στην Επ.Ο. Αγ. Αθανασίου – Γλυφάδας, από την 2η χ/θ.
  • Στην Επ.Ο. Ιστιαίας – Ροβιών (μέσω Βούτας), από την 10η χ/θ.
  • Στην Επ.Ο. Ιστιαίας – Αγιας Αννας (μέσω Κερασιάς), από την 10η χ/θ.

Τέλος σε ό,τι αφορά την Ευρυτανία έχει διακοπεί η κυκλοφορία όλων των αυτοκινήτων στο επαρχιακό δίκτυο που ενώνει το Χιονοδρομικό Κέντρο του Βελουχίου με την Αγία Τριάδα της Ευρυτανίας λόγω παγετού.

Δείτε εδώ την εξέλιξη της κακοκαιρίας τα επόμενα 24ωρα:

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT