Χ. Δούκας: «Στόχος μας ο Λόφος του Στρέφη να είναι ασφαλής, φιλικός και προσβάσιμος»

Χ. Δούκας: «Στόχος μας ο Λόφος του Στρέφη να είναι ασφαλής, φιλικός και προσβάσιμος»

Για εικόνα εγκατάλειψης του Λόφου του Στρέφη κάνει λόγο ο δήμαρχος Αθηναίων, τονίζοντας πως όποια έργα προχωρήσουν, θα γίνουν με σχεδιασμό και ύστερα από διαβούλευση με τους κατοίκους

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Για εικόνα εγκατάλειψης του Λόφου του Στρέφη κάνει λόγο ο δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας, τονίζοντας πως στόχος της δημοτικής Αρχής είναι να γίνει ασφαλής, φιλικός και προσβάσιμος.

Υπενθυμίζεται πως στο πρόσφατο Δημοτικό Συμβούλιο, ο Κώστας Μπακογιάννης έθεσε το ζήτημα της ανάπλασης του Λόφου, μιλώντας για διακοπή του έργου από τη σημερινή δημοτική Αρχή και απώλεια χορηγίας ύψους 1 εκατ. ευρώ.

Σε ανακοίνωσή του τη Δευτέρα, ο κ. Δούκας επισημαίνει πως όποια έργα προχωρήσουν, θα γίνουν με σχεδιασμό και ύστερα από διαβούλευση με τους κατοίκους, οι οποίοι έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

«H παρούσα δημοτική Αρχή έχει ως πρωταρχικό στόχο να είναι ο Λόφος του Στρέφη ασφαλής, προσβάσιμος και φιλικός προς τους κατοίκους της περιοχής και όλους τους Αθηναίους και τις Αθηναίες, κάτι που δεν συμβαίνει σήμερα. Αντίθετα, εδώ και περίπου δύο χρόνια, με ευθύνη της δημοτικής Αρχής Μπακογιάννη, όχι μόνο δεν έχουν προχωρήσει τα έργα που είχαν ανακοινωθεί, αλλά ο Λόφος παρουσιάζει εικόνα πλήρους εγκατάλειψης», αναφέρει ο κ. Δούκας.

«Αποτελεί πρόκληση ο κ. Μπακογιάννης να κουνάει το δάχτυλο περί δήθεν απώλειας χορηγίας ύψους άνω 1 εκατ. ευρώ, όταν επί περίπου δύο χρόνια παρακολουθεί αδρανής και αδιάφορος τον χώρο να υποβαθμίζεται και να μετατρέπεται σε πεδίο εντάσεων ακόμη και συγκρούσεων. Είναι υπόλογος απέναντι όχι μόνο στους κατοίκους της περιοχής αλλά και σε όλους τους Αθηναίους και τις Αθηναίες, γιατί λόγω της ανεπάρκειάς του διακύβευσε μία ακόμη ευκαιρία αναβάθμισης της πόλης», σημειώνει.

«Εμείς αναλαμβάνουμε όλες τις πρωτοβουλίες ώστε να ολοκληρωθούν οι απαραίτητες εργασίες για την ασφάλεια των κατοίκων και να αποχωρήσει η εταιρεία», προσθέτει, επαναλαμβάνοντας πως «η δημοτική Αρχή προχωρά τα έργα αναπλάσεων με σχεδιασμό, διαβούλευση, μαζί με τους κατοίκους».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή