ΕΛ.ΑΣ.: Τελετή παράδοσης – ανάληψης καθηκόντων του νέου αρχηγού Δημήτρη Μάλλιου

ΕΛ.ΑΣ.: Τελετή παράδοσης – ανάληψης καθηκόντων του νέου αρχηγού Δημήτρη Μάλλιου

«Βασικοί τομείς της επιχειρησιακής μας δράσης είναι η καταπολέμηση της εγκληματικότητας, η ενίσχυση της τροχαίας αστυνόμευσης, η οπαδική βία, η παραβατικότητα των ανηλίκων, η ενδοοικογενειακή βία, η παράνομη μετανάστευση και το ηλεκτρονικό έγκλημα», ανέφερε ο νέος αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

2' 4" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, η τελετή παράδοσης – ανάληψης των καθηκόντων του αρχηγού της ΕΛ.ΑΣ. Δημήτρη Μάλλιου από τον απερχόμενο αρχηγό Λάζαρο Μαυρόπουλο.

Στην τελετή, ο πρωθυπουργός εκπροσωπήθηκε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ενώ παρέστησαν επίσης ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ανδρέας Νικολακόπουλος, ο γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, Μάνος Λογοθέτης και η γενική γραμματέας Αντεγκληματικής Πολιτικής, Δήμητρα Λυγούρα.

Στον χαιρετισμό του, ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης ανέπτυξε τις προκλήσεις τις οποίες έχει να αντιμετωπίσει η Ελληνική Αστυνομία, σημειώνοντας πως «πρέπει να απαντήσουμε με μια σπουδαία πολιτική που λέγεται προστασία του πολίτη. Ασφαλείς πόλεις, ασφαλείς πολίτες, ασφαλής Ελλάδα».

Οπως ανέφερε, «οι πολιτικές μας, πρέπει κάθε μέρα να γίνονται πιο σύγχρονες, η επικοινωνία με τους πολίτες να είναι πιο διαφανής, να εισάγουμε την τεχνολογία στις δράσεις μας και να γίνουμε πιο αποτελεσματικοί».

ΕΛ.ΑΣ.: Τελετή παράδοσης – ανάληψης καθηκόντων του νέου αρχηγού Δημήτρη Μάλλιου-1
Πηγή: ΕΛ.ΑΣ.

«Η νέα γενιά της φυσικής ηγεσίας θα καταβάλλει όλες τις προσπάθειες, προκειμένου να συνταχθούμε κάτω από ένα σχέδιο ολοκληρωμένο που θα περιλαμβάνει όλους μας και όλους τους Ελληνες, για να καταστήσουμε τις πόλεις μας και τους πολίτες μας ασφαλείς», πρόσθεσε.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης πραγματοποιήθηκε δοξολογία, στην οποία χοροστάτησε ο προϊστάμενος της Θρησκευτικής Υπηρεσίας του Σώματος, πανοσιολογιώτατος αρχιμανδρίτης αστυνόμος Β’ Αλέξιος Κουρτέσης.

Στην ομιλία του, ο απερχόμενος αρχηγός του Σώματος, Λάζαρος Μαυρόπουλος, παρουσίασε το πολυμορφικό έργο που επιτέλεσε η Ελληνική Αστυνομία κατά τη διάρκεια της θητείας του.

Από την πλευρά του, ο νέος αρχηγός, αντιστράτηγος Δημήτριος Μάλλιος, αναφέρθηκε στις προτεραιότητες αλλά και τις προκλήσεις με τις οποίες είναι αντιμέτωπη η Ελληνική Αστυνομία σημειώνοντας, μεταξύ άλλων, πως «βασικοί τομείς της επιχειρησιακής μας δράσης είναι η καταπολέμηση της εγκληματικότητας και ειδικότερα του οργανωμένου εγκλήματος, η ενίσχυση της τροχαίας αστυνόμευσης, η οπαδική βία, η παραβατικότητα των ανηλίκων, η ενδοοικογενειακή βία, η παράνομη μετανάστευση και το ηλεκτρονικό έγκλημα».

«Επενδύουμε σε σύγχρονες τεχνολογίες, όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η ανάλυση δεδομένων, προκειμένου να βελτιώσουμε την επίγνωση της κατάστασης, την πρόληψη και ακολούθως την αποτελεσματική αντίδραση της Αστυνομίας. Αξιοποιούμε τους χρηματοδοτικούς πόρους που μας διαθέτει η Ευρωπαϊκή Ενωση, με αγορά σύγχρονου εξοπλισμού και μέσων και την υλοποίηση νέων έργων», πρόσθεσε.

ΕΛ.ΑΣ.: Τελετή παράδοσης – ανάληψης καθηκόντων του νέου αρχηγού Δημήτρη Μάλλιου-2
Πηγή: ΕΛ.ΑΣ.

Την τελετή τίμησαν με την παρουσία τους o αντιπρόεδρος και εκπρόσωπος του προέδρου της Βουλής των Ελλήνων, Αθανάσιος Μπούρας, υπουργοί και υφυπουργοί της κυβέρνησης καθώς και βουλευτές και εκπρόσωποι της Νέας Δημοκρατίας, του ΣΥΡΙΖΑ, του ΠΑΣΟΚ, της Ελληνικής Λύσης και της ΝΙΚΗΣ.

Το «παρών» έδωσαν επίσης ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, επίτιμοι αρχηγοί και υπαρχηγοί της Ελληνικής Αστυνομίας και των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς και εκπρόσωποι εισαγγελικών και δικαστικών αρχών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή