Συνελήφθη 80χρονος για εμπορία πλαστών πινάκων

Συνελήφθη 80χρονος για εμπορία πλαστών πινάκων

Παράλληλα αναζητούνται οι συνεργοί του.

56" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθη 80χρονος, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Περιουσιακών Δικαιωμάτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς, και κατηγορείται για πλαστογραφία, απάτη και παράβαση της νομοθεσίας για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Οπως προέκυψε από την έρευνα, ο κατηγορούμενος, μαζί με συνεργούς οι οποίοι αναζητούνται, είχαν τοποθετήσει πλαστή υπογραφή καλλιτέχνη σε πίνακες με σκοπό τη πώληση πλαστών πινάκων φερόμενων ως φιλοτεχνημένων από γνωστή ζωγράφο σε οίκους πλειστηριασμών, γκαλερί τέχνης αλλά και σε ενδιαφερόμενους αγοραστές.

Συνελήφθη 80χρονος για εμπορία πλαστών πινάκων-1

Ακολούθησε αστυνομική επιχείρηση κατά την οποία συνελήφθη ο 80χρονος ενώ σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε σπίτια και σε γκαλερί τέχνης παρουσία δικαστικού λειτουργού βρέθηκαν 3 πλαστοί πινάκες και πλαστός πίνακας «έργο-κολώνα», 6 αρχαία κινητά μνημεία και 11 βυζαντινές εικόνες.

Τα αρχαία μνημεία και οι βυζαντινές εικόνες μεταφέρθηκαν στην έδρα της υπηρεσίας και εξετάστηκαν από αρχαιολόγο και βυζαντινολόγο της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ανατολικής Αττικής, οι οποίοι γνωμάτευσαν ότι η πλειοψηφία τους εμπίπτει στις προστατευτικές διατάξεις του νόμου για την προστασία των αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς.

Τα τεκμήρια θα παραδοθούν για φύλαξη και τελική εκτίμηση στις αρμόδιες Υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή