ΕΛ.ΑΣ.: Ερευνα για βίντεο youtuber με τη σύλληψη 43χρονου που παρενοχλούσε ανήλικη

ΕΛ.ΑΣ.: Ερευνα για βίντεο youtuber με τη σύλληψη 43χρονου που παρενοχλούσε ανήλικη

Διατάχθηκε η διενέργεια Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης για τη δημοσιοποίηση του βίντεο από τη σύλληψη του 43χρονου, που έδωσε στη δημοσιότητα γνωστός Youtuber

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ερευνα για τη δημοσιοποίηση βίντεο από τη σύλληψη του 43χρονου που εμπλέκεται σε υπόθεση προσέλκυσης ανήλικης για γενετήσιους λόγους ξεκίνησε η ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής, διατάχθηκε η διενέργεια Προκαταρκτικής Διοικητικής Εξέτασης, αναφορικά με την αναπαραγωγή του βίντεο στο διαδίκτυο και σε ΜΜΕ.

Το βίντεο, το οποίο έδωσε στη δημοσιότητα γνωστός Youtuber, καταγράφει καρέ καρέ το πώς στήθηκε η επιχείρηση που οδήγησε στη σύλληψη του 43χρονου από την Πάτρα.

Το χρονικό της υπόθεσης

Ο 43χρονος, ο οποίος κατηγορείται για προσβολή γενετήσιας αξιοπρέπειας, πορνογραφία ανηλίκων και προσέλκυση παιδιών για γενετήσιους λόγους, κατάφερε μέσω social media να αποκτήσει επαφή με την ανήλικη.

Η ανήλικη ενημέρωσε τον πατέρα της, ο οποίος παριστάνοντας, μέσω διαδικτύου, την ίδια, κανόνισε συνάντηση με τον 43χρονο σε σπίτι στον Πειραιά, όπου ακινητοποιήθηκε από αστυνομικούς που βρίσκονταν στο σημείο.

Στη συνέχεια, οδηγήθηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Κερατσινίου – Δραπετσώνας, όπου συνελήφθη, ενώ κατασχέθηκε σακίδιο πλάτης που περιείχε ερωτικά βοηθήματα – εξαρτήματα, καθώς και συσκευή αποθήκευσης δεδομένων με στιγμιότυπα από τις συνομιλίες με την ανήλικη, φωτογραφίες και βίντεο άσεμνου περιεχομένου.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών στο σπίτι του και στο αυτοκίνητό του, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν συσκευές αποθήκευσης ψηφιακών δεδομένων με αντίστοιχο περιεχόμενο.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική αρχή, παραπέμφθηκε στον ανακριτή και παραγγέλθηκε η φυλάκισή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT