Σε εξέλιξη η κακοκαιρία «Αυγή» – Πότε θα εξασθενήσουν τα φαινόμενα

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία «Αυγή» – Πότε θα εξασθενήσουν τα φαινόμενα

Αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας από την Πέμπτη

1' 43" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Αυγή» καθώς σήμερα και τις επόμενες ώρες βρίσκεται σε φάση κορύφωσης σε αρκετές περιοχές της χώρας, φέρνοντας χιόνια και βροχές. 

Βροχές και σποραδικές καταιγίδες αναμένονται έως το βράδυ της Τρίτης σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Μαγνησίας, της Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς, της Ανατολικής Πελοποννήσου, της Εύβοιας, της Κρήτης και στα νησιά του Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου. Παράλληλα, χιονοπτώσεις εκδηλώνονται σήμερα σε ορεινά και ημιορεινά τμήματα της Μαγνησίας, της Κεντρικής και Ανατολικής Στερεάς, της Πελοποννήσου, της Εύβοιας και της Κρήτης.

Την Τετάρτη, στην ανατολική Στερεά, στις Σποράδες, την Εύβοια, την Αττική, την ανατολική Πελοπόννησο, τις Κυκλάδες και την Κρήτη αναμένονται τοπικές βροχές ή χιονόνερο και καταιγίδες στα νότια θαλάσσια παραθαλάσσια τμήματα. Τα φαινόμενα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, τις πρώτες πρωινές ώρες στα ανατολικά τμήματα της Αττικής, στις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες και μέχρι το απόγευμα στην Κρήτη θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Τοπικές χιονοπτώσεις στα ορεινά-ημιορεινά της ανατολικής Στερεάς, της Εύβοιας, της Αττικής, της ανατολικής Πελοποννήσου και της Κρήτης, όπου στην Κρήτη θα είναι κατά τόπους έντονες μέχρι το απόγευμα. Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι αίθριος με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή και θα φτάσει στα δυτικά και στην ανατολική νησιωτική χώρα τους 13 με 14 βαθμούς και στις υπόλοιπες περιοχές τους 11 με 12 βαθμούς Κελσίου.

Στους παρακάτω χάρτες του Meteo παρουσιάζεται η βροχόπτωση (πράσινες αποχρώσεις) και η χιονόπτωση (μωβ αποχρώσεις) που αναμένεται το απόγευμα της Τρίτης και το πρωί της Τετάρτης 31/01. Στον Χάρτη 3 παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός (βροχή / χιόνι) που αναμένεται την Τρίτη και την Τετάρτη.

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία «Αυγή» – Πότε θα εξασθενήσουν τα φαινόμενα-1
Η βροχόπτωση (πράσινες αποχρώσεις) και η χιονόπτωση (μωβ αποχρώσεις) που αναμένεται το απόγευμα της Τρίτης. – Φωτ.: Meteo

Σε εξέλιξη η κακοκαιρία «Αυγή» – Πότε θα εξασθενήσουν τα φαινόμενα-2
Η βροχόπτωση (πράσινες αποχρώσεις) και η χιονόπτωση (μωβ αποχρώσεις) που αναμένεται το πρωί της Τετάρτης. – Φωτ.: Meteo

Ωστόσο, από την Πέμπτη αναμένεται άνοδος της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα. Ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος και μόνο στις Κυκλάδες και την Κρήτη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με τοπικές βροχές και στα ορεινά της Κρήτης χιονοπτώσεις οι οποίες το απόγευμα θα σταματήσουν.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή