Γάμος ομοφύλων: Επιστολή της Ιεράς Συνόδου στους βουλευτές

Γάμος ομοφύλων: Επιστολή της Ιεράς Συνόδου στους βουλευτές

Πρόκειται για μια επτασέλιδη επιστολή στην οποία η Εκκλησία τοποθετείται εναντίον του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια

1' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Επιστολή στο σύνολο των βουλευτών έστειλε η Ιερά Σύνοδος ενόψει της κατάθεσης του νομοσχεδίου στη Βουλή για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών

Πρόκειται για μια επτασέλιδη επιστολή, η οποία υπογράφεται από τον αρχιγραμματέα Ιωάννη Καραμούζη. Σε αυτήν, η Ιερά Σύνοδος τάσσεται κατά του νομοσχεδίου. 

«Το νομοσχέδιο καταργεί την πατρότητα και τη μητρότητα, ουδετεροποιεί τα φύλα στο πλαίσιο της σχέσης γονέων και παιδιών, μετατρέπει τους γονείς από πατέρα και μητέρα σε ουδετερόφιλους κηδεμόνες και τοποθετεί τα δικαιώματα ομοφυλόφιλων ενηλίκων πάνω από τα συμφέροντα των μελλοντικών παιδιών, που θα επιτρέψει να έχουν ως γονείς ομόφυλα ζευγάρια και θα μεγαλώσουν χωρίς πατέρα ή μητέρα, σε ένα περιβάλλον σύγχυσης των ρόλων των δύο φύλων», αναφέρεται, μεταξύ άλλων, σύμφωνα με ρεπορτάζ του skai.gr.

Σε ό,τι αφορά την παρένθετη κύηση, στην επιστολή υποστηρίζεται πως «ενώ προβλήθηκε ότι το νομοσχέδιο σιωπά και δεν επιτρέπει την παρένθετη κύηση υπέρ ζευγαριών ανδρών, προβλέπονται αντιφατικές ρυθμίσεις ότι θα αναγνωρίζεται στην Ελλάδα η απόκτηση παιδιών με παρένθετη κύηση, εάν καταχωρίσθηκε σε αλλοδαπό κράτος που την επιτρέπει».

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο για τον γάμο ομοφύλων σύμφωνα με τον πρόεδρο της Βουλής Κώστα Τασούλα. Το νομοσχέδιο εισάγεται προς επεξεργασία στην αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή την ερχόμενη Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου. Την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου καλούνται στην επιτροπή οι αρμόδιοι φορείς. Τη Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου θα διεξαχθεί η δεύτερη ανάγνωση του νομοσχεδίου και θα εισαχθεί προς ψήφιση στην Ολομέλεια της Βουλής στις 14 και 15 Φεβρουαρίου.

Αναλυτικά η επιστολή:

Γάμος ομοφύλων: Επιστολή της Ιεράς Συνόδου στους βουλευτές-1
Γάμος ομοφύλων: Επιστολή της Ιεράς Συνόδου στους βουλευτές-2
Γάμος ομοφύλων: Επιστολή της Ιεράς Συνόδου στους βουλευτές-3
Γάμος ομοφύλων: Επιστολή της Ιεράς Συνόδου στους βουλευτές-4
Γάμος ομοφύλων: Επιστολή της Ιεράς Συνόδου στους βουλευτές-5
Γάμος ομοφύλων: Επιστολή της Ιεράς Συνόδου στους βουλευτές-6
Γάμος ομοφύλων: Επιστολή της Ιεράς Συνόδου στους βουλευτές-7

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή