Την Τρίτη οι αποφάσεις των αγροτών για το μέλλον των κινητοποιήσεων

Την Τρίτη οι αποφάσεις των αγροτών για το μέλλον των κινητοποιήσεων

Συνεχείς συσκέψεις στα μπλόκα, με τους αγρότες να δηλώνουν ότι δεν έμειναν ικανοποιημένοι από τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

1' 19" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το μέλλον και τη μορφή των κινητοποιήσεών τους αποφασίζουν αύριο, Τρίτη, οι αγρότες στην πανελλαδική σύσκεψη στη Νίκαια της Λάρισας η οποία θα πραγματοποιηθεί παρουσία εκπροσώπων των μπλόκων από όλη την Ελλάδα. 

Σήμερα, διεξάγονται αλλεπάλληλες συσκέψεις στα αγροτικά μπλόκα ενώ συνεχίζονται μαζικές κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα. Σημειώνεται πως οι αγρότες δηλώνουν ότι δεν έχουν μείνει ικανοποιημένοι από τα τελευταία μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση

Συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις

Σήμερα, Δευτέρα αγρότες από τα Νεα Μουδανιά Χαλκιδικής επιχείρησαν να φτάσουν με τα τρακτέρ τους στο υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης για να καταθέσουν ψήφισμα. Ωστόσο δεν τα κατάφεραν καθώς, σύμφωνα με ρεπορτάζ της ΕΡΤ, αποκλείστηκαν από την αστυνομία, στην Εθνική οδό, στο ύψος του Λακκώματος. Λίγη ώρα αργότερα οι αγρότες επέλεξαν να φύγουν από την περιοχή και να επιστρέψουν στο μπλόκο των Μουδανιών.

Στην περιοχή της Φλώρινας, αγρότες πραγματοποίησαν μηχανοκίνητη πορεία προς το κτίριο της περιφερειακής ενότητας όπου επέδωσαν ψήφισμα με τα αιτήματά τους στον αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας. Οι αγρότες έφτασαν με τα τρακτέρ τους έως το τελωνείο Νίκης, στα σύνορα με τη Βόρεια Μακεδονία.

Στις Σέρρες οι αγρότες έκλεισαν συμβολικά την Εγνατία οδό στον κόμβο του Στρυμονικού. «Αυτό που καταφέραμε είναι να έχουμε ένα μπλόκο στον κόμβο του Στρυμονικού. Θα κλιμακώσουμε τον αγώνα μας» δήλωσε ο Διαμαντής Διαμαντόπουλος, πρόεδρος του Πανσερραϊκού Αγροτικού Συλλόγου.

Στα Τρίκαλα αγρότες με τα τρακτέρ τους από περιοχές που έχουν πλημμυρίσει, κατέκλυσαν την πόλη. Συναντήθηκαν με την αντιπεριφερειάρχη, Χρύσα Ντιντή, στην οποία υπέβαλαν υπόμνημα με τα αιτήματά τους. Μαζί τους βρέθηκαν αγρότες από τα μπλόκα της Θεσσαλίας αλλά και φοιτητές που αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τις σπουδές τους λόγω των πλημμυρών του Σεπτεμβρίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή