Θάνατος 9χρονης με στρεπτόκοκκο: Το ιατρικό ανακοινωθέν

Θάνατος 9χρονης με στρεπτόκοκκο: Το ιατρικό ανακοινωθέν

«Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τη διακομιδή, η ασθενής παρουσίασε μεγάλο επεισόδιο αιμόπτυσης και αιφνίδια απώλεια συνείδησης», επισημαίνεται

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανακοίνωση για τον θάνατο της 9χρονης με στρεπτόκοκκο τη Δευτέρα, εξέδωσε το νοσοκομείο Διδυμοτείχου.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, η ανήλικη διακομίστηκε στο νοσοκομείο περίπου στις 12 μ., με συμπτώματα υψηλού πυρετού, δύσπνοιας, διαρροϊκών κενώσεων, ρινίτιδας και βήχα.

Οπως επισημαίνεται, «διαπιστώθηκε η σοβαρότητα της κατάστασης (ύπαρξη στρεπτόκοκκου και μάλιστα επιθετικού και βαριά πνευμονία με άλλα συνοδά συμπτώματα: Ωχρότητα, περιστοματική κυάνωση, δύσπνοια, ταχυπαλμία κ.λπ.) και η ασθενής ετοιμάστηκε για διακομιδή στο ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης».

«Κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τη διακομιδή, η ασθενής παρουσίασε μεγάλο επεισόδιο αιμόπτυσης και αιφνίδια απώλεια συνείδησης. Κλήθηκαν κατέφθασαν και επελήφθησαν του περιστατικού αναισθησιολόγος, καρδιολόγος, ουρολόγος χειρουργός, οι οποίοι με την παιδίατρο επεχείρησαν ανάνηψη για περισσότερο από 1 ώρα αλλά δυστυχώς αναποτελεσματικά», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

«Η μικρή ασθενής κατέληξε περί τις 2.30 μ.μ.», σημειώνεται. Επισημαίνεται πως η σορός της θα διακομισθεί στην Αλεξανδρούπολη για νεκροψία – νεκροτομή.

Αναλυτικά το ιατρικό ανακοινωθέν

«Περί ώρα 12 μ. προσκομίστηκε στο Νοσοκομείο 9χρονο κορίτσι από τη μητέρα του λόγω υψηλού εμπύρετου, δύσπνοιας και διαρροϊκών κενώσεων.

Συνοδά Συμπτώματα: Ρινίτιδα, Βήχας. Μετά από εξετάσεις διαπιστώθηκε η σοβαρότητα της κατάστασης (ύπαρξη στρεπτόκοκκου και μάλιστα επιθετικού, και βαριά πνευμονία με άλλα συνοδά συμπτώματα: Ωχρότητα, περιστοματική κυάνωση, δύσπνοια, ταχυπαλμία κ.λπ.), και η ασθενής ετοιμάστηκε για διακομιδή στο ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης, αλλά κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας για τη διακομιδή η ασθενής παρουσίασε μεγάλο επεισόδιο αιμόπτυσης και αιφνίδια απώλεια συνείδησης. Κλήθηκαν κατέφθασαν και επελήφθησαν του περιστατικού: αναισθησιολόγος, καρδιολόγος, ουρολόγος χειρουργός, οι οποίοι με την παιδίατρο επεχείρησαν ανάνηψη για περισσότερο από 1 ώρα αλλά δυστυχώς αναποτελεσματικά. Η μικρή ασθενής κατέληξε περί τις 2.30 μ.μ.

Η Διοίκηση και το προσωπικό του Γ.Ν. Διδυμοτείχου εκφράζουν τη βαθιά τους θλίψη για το γεγονός και τα συλλυπητήρια στους γονείς και συγγενείς της θανούσης 9χρονης».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή