Βιασμός ανήλικης στην Κρήτη: Ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού» για καταγγελία

Βιασμός ανήλικης στην Κρήτη: Ανακοίνωση από το «Χαμόγελο του Παιδιού» για καταγγελία

Στην υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης με θύμα μία ανήλικη, αναφέρεται το «Χαμόγελο του Παιδιού», σημειώνοντας πως έλαβε σχετική ανώνυμη αναφορά το καλοκαίρι του 2023

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην υπόθεση σεξουαλικής κακοποίησης με θύμα μία ανήλικη στην Κρήτη, αναφέρεται με ανακοίνωσή του το «Χαμόγελο του Παιδιού», σημειώνοντας πως έλαβε σχετική ανώνυμη αναφορά το καλοκαίρι του 2023.

Οπως αναφέρει το Κέντρο για την Κακοποίηση και Εκμετάλλευση, το καλοκαίρι του 2023 δέχθηκε στην «Εθνική Γραμμή για τα Παιδιά SOS 1056», ανώνυμη αναφορά από ευαισθητοποιημένους πολίτες για «κατ’ εξακολούθηση σεξουαλική εκμετάλλευση και κακοποίηση ανήλικης από την ευρύτερη ορεινή περιοχή στην ενδοχώρα του Ρεθύμνου, όπου φέρεται να εμπλέκονται ενήλικοι άνδρες, τόσο αλλοδαποί όσο και ημεδαποί».

«Προχωρήσαμε, όπως σε κάθε ανάλογο περιστατικό στην άμεση ενημέρωση των αρμόδιων Αρχών, και απευθυνθήκαμε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου. Εγινε τηλεφωνική διασύνδεση του ατόμου που κάλεσε με στελέχη από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου, καθώς το άτομο επιθυμούσε να διατηρήσει την ανωνυμία του», επισημαίνεται.

«Στο πλαίσιο της εμπιστοσύνης και της καλής συνεργασίας με τον Οργανισμό, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρεθύμνου κίνησε άμεσα όλες τις απαραίτητες διαδικασίες για να εντοπισθεί η 15χρονη και κατόπιν εισαγγελικής εντολής διερευνήθηκαν διακριτικά οι συνθήκες διαβίωσής της», προστίθεται ακόμα.

«Η κινητοποίηση της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρεθύμνου για την εν λόγω υπόθεση της ανήλικης ήταν άμεση, καθώς αποτελεί σύνηθες φαινόμενο σε περιπτώσεις ανώνυμων αναφορών να μην κινούνται οι προβλεπόμενες διαδικασίες από όλες τις αρμόδιες Αρχές, να αρχειοθετούνται οι αναφορές και να μη διερευνάται η ισχύς τους, με αποτέλεσμα επικίνδυνοι άνθρωποι να μπορούν να δρουν εις βάρος των παιδιών, ανενόχλητοι», καταλήγει η ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως κατά την έρευνα των Αρχών για την υπόθεση, προέκυψε η εμπλοκή συνολικά 12 ατόμων. Οπως διαπιστώθηκε, κατά τα έτη 2022-2023, ο ένας εκ των κατηγορουμένων βίαζε την ανήλικη και οι υπόλοιποι 11 είχαν προβεί επίσης σε γενετήσιες πράξης σε βάρος της. 

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για βιασμό και γενετήσιες πράξεις με ανήλικη. Από την κατάθεση της 14χρονης και από την εξέτασή της από παιδοψυχολόγο, προέκυψε ο βιασμός της από έναν εκ των κατηγορουμένων –38χρονο Πακιστανό ο οποίος οδηγήθηκε ενώπιον των δικαστικών αρχών και διατάχθηκε η προφυλάκισή του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή