Δημοκρίτειο: Αφέθηκαν ελεύθεροι οι 18 προσαχθέντες

Δημοκρίτειο: Αφέθηκαν ελεύθεροι οι 18 προσαχθέντες

Οι έξι εκ των συνολικά 18 προσαχθέντων αφέθηκαν περίπου στις 21.00 και περίπου δύο ώρες αργότερα αφέθηκαν και οι υπόλοιποι

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελεύθερα αφέθηκαν τη Δευτέρα, λίγο πριν τις 23.00, τα 18 άτομα που προσήχθησαν κατά την αστυνομική επιχείρηση στη Νομική Σχολή του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.

Οι έξι εκ των συνολικά 18 προσαχθέντων αφέθηκαν περίπου στις 21.00 και περίπου δύο ώρες αργότερα αφέθηκαν και οι υπόλοιποι.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η αστυνομική επιχείρηση πραγματοποιήθηκε κατόπιν αιτήματος των πρυτανικών Αρχών, καθώς ομάδα νεαρών προσπάθησε να καταλάβει το κτήριο της Νομικής, παρεμποδίζοντας την είσοδο προσωπικού και φοιτητών.

Νωρίτερα, ο κοσμήτορας της Νομικής Σχολής του ΔΠΘ, Μιχάλης Χρυσομάλλης, διέψευσε επί της ουσίας την ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας, κάνοντας λόγο για καταγγελία των φοιτητών προς το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

«Δεν ζητήθηκε η επέμβαση της αστυνομίας ούτε από την Πρυτανεία, ούτε από την Κοσμητεία», δήλωσε χαρακτηριστικά στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

«Όταν έγινε η κατάληψη της σχολής, και για να αποφευχθούν τα χειρότερα, διότι δεν είμαστε και για να ανοίγουν κεφάλια εκεί πέρα, εγώ ανακοίνωσα αναστολή των εξετάσεων κι έδιωξα το διοικητικό προσωπικό και τους καθηγητές που είχαν προσέλθει με τους φοιτητές για τις εξετάσεις», σημείωσε προσθέτοντας πως η πλειοψηφία του φοιτητικού συλλόγου κατήγγειλε τον κοσμήτορα και τον πρύτανη «ως ψοφοδεείς φοβισμένους κι ανήμπορους και απέστειλε επιστολή στον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT