Τέμπη: Ποινική δίωξη στον πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Τέμπη: Ποινική δίωξη στον πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας

Κατηγορείται για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, με αφορμή το «μπάζωμα» στον τόπο όπου σημειώθηκε το δυστύχημα

40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ποινική δίωξη σε βάρος του πρώην περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστού, άσκησε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λάρισας, έπειτα από μήνυση που κατέθεσαν συγγενείς θυμάτων του δυστυχήματος στα Τέμπη.

Ειδικότερα, ο κ. Αγοραστός κατηγορείται για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος, με αφορμή το «μπάζωμα» στον τόπο όπου σημειώθηκε το δυστύχημα.

Η παραπομπή του γίνεται στο πλαίσιο προκαταρκτικής έρευνας, έπειτα από μήνυση που κατέθεσαν το καλοκαίρι του 2023 εναντίον του, συγγενείς θυμάτων της τραγωδίας.

Επισημαίνεται πως η μήνυση στρέφεται επίσης και κατά παντός υπευθύνου, με το σκεπτικό περί αλλοίωσης του τόπου του δυστυχήματος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας απάντησε με την υποβολή υπομνήματος, μέσω δικηγόρου, με βάση το οποίο, η απόφαση για τις εργασίες δεν ήταν δική του και πως το μόνο που του ζητήθηκε ήταν η παραχώρηση των μηχανημάτων. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT