ΔΥΠΑ: Ανοιξε η πλατφόρμα για το ειδικό βοήθημα ευάλωτων ομάδων

ΔΥΠΑ: Ανοιξε η πλατφόρμα για το ειδικό βοήθημα ευάλωτων ομάδων

Η ηλεκτρονική αίτηση για το νέο ειδικό βοήθημα, ύψους 718,50 ευρώ (37,5 ημερήσια επιδόματα ανεργίας), προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε παιδί, είναι διαθέσιμη από το μεσημέρι της Τρίτης

1' 27" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Διαθέσιμη από την Τρίτη είναι η δυνατότητα ηλεκτρονικής αίτησης για το νέο ειδικό βοήθημα ευάλωτων ομάδων, ύψους 718,50 ευρώ (37,5 ημερήσια επιδόματα ανεργίας), προσαυξανόμενο κατά 10% για κάθε παιδί.

Η νέα παροχή της ΔΥΠΑ αποσκοπεί στη στήριξη των ευάλωτων ομάδων που δεν θεμελιώνουν δικαίωμα για το επίδομα ανεργίας, με στόχο την ομαλή επανένταξή τους στην αγορά εργασίας.

Δικαιούχοι είναι άνεργοι γονείς μονογονεϊκής οικογένειας, αποφυλακισμένοι, γυναίκες-θύματα έμφυλης ή/και ενδοοικογενειακής βίας, θύματα βίας-εμπορίας καθώς και απεξαρτημένοι από εξαρτησιογόνες ουσίες.

Προϋποθέσεις για τη χορήγηση του βοηθήματος είναι οι άνεργοι να είναι εγγεγραμμένοι στο ψηφιακό μητρώο ανέργων της ΔΥΠΑ με μία από τις παραπάνω ιδιότητες κατά την υποβολή της αίτησής τους, καθώς και να έχουν πραγματοποιήσει 1-75 ημέρες ασφάλισης στον e-EΦΚΑ οποτεδήποτε τα τελευταία δύο έτη πριν από την υποβολή της αίτησης.

Παράλληλα, πρέπει να έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ οι άγαμοι, 24.000 ευρώ οι έγγαμοι, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ ανά τέκνο ή 29.000 ευρώ οι μονογονεϊκές οικογένειες, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο, μετά το πρώτο και, παράλληλα, το ύψος των συνολικών ακαθάριστων εσόδων από επιχειρηματική δραστηριότητα της οικογένειας να μην υπερβαίνει τις 80.000 ευρώ.

Τέλος, προϋπόθεση είναι να μην είναι παράλληλα δικαιούχοι τακτικής επιδότησης ανεργίας, επιδόματος μακροχρόνια ανέργων, βοηθήματος αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων και ειδικού εποχικού βοηθήματος.

Η παροχή χορηγείται μία φορά ανά δύο έτη. Οι αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω του gov.gr, πατώντας εδώ.

Επισημαίνεται πως το νέο ειδικό βοήθημα ευάλωτων ομάδων αντικαθιστά το ειδικό βοήθημα που χορηγείτο σε: α) επιδοτούμενους ανέργους που παρέμεναν άνεργοι έναν μήνα, μετά την εξάντληση της επιδότησής τους, β) μη επιδοτούμενους ανέργους που παρέμεναν άνεργοι για τρεις μήνες εντός του ίδιου ημερολογιακού έτους και γ) μη επιδοτούμενους ανέργους που εργάζονταν σε επιχειρήσεις που διέκοψαν τις εργασίες τους ή που άσκησαν το δικαίωμα της επίσχεσης εργασίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή