Στρεπτόκοκκος: Ιατρικό ανακοινωθέν για τον θάνατο του 28χρονου

Στρεπτόκοκκος: Ιατρικό ανακοινωθέν για τον θάνατο του 28χρονου

Ανακοίνωση για το θάνατο του 28χρονου, ο οποίος κατέληξε την 1η Φεβρουαρίου, εξέδωσε το νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη

48" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ανακοίνωση για τον θάνατο του 28χρονου από στρεπτόκοκκο, ο οποίος κατέληξε την 1η Φεβρουαρίου, εξέδωσε το νοσοκομείο Παπαγεωργίου στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν, ο 28χρονος διακομίσθηκε στις 31 Ιανουαρίου από το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο «με ανθεκτική καρδιακή ανεπάρκεια σε έδαφος επιπλεγμένης ενδοκαρδίτιδος της αορτικής, της μιτροειδούς και της τριγλώχινος βαλβίδος, με θετική αιμοκαλλιέργεια σε Granulicatella adiacens».

Την 1η Φεβρουαρίου «υποβλήθηκε σε επείγουσα καρδιοχειρουργική αντιμετώπιση και απεβίωσε την ίδια ημέρα».

Επισημαίνεται πως σε οξεία αναπνευστική ανεπάρκεια που προήλθε από λοίμωξη από στρεπτόκοκκο αποδίδεται και ο θάνατος 9χρονης από την Ορεστιάδα.

Το ιατρικό ανακοινωθέν

«Σύμφωνα με τον ιατρικό φάκελο του ασθενούς και τα ιατρικά αρχεία του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου, ο ασθενής διακομίσθηκε στις 31.01.24, ώρα 16:20, από το 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Εκπαιδεύσεως, με τη διάγνωση ανθεκτική καρδιακή ανεπάρκεια σε έδαφος επιπλεγμένης ενδοκαρδίτιδος της αορτικής, της μιτροειδούς και της τριγλώχινος βαλβίδος, με θετική αιμοκαλλιέργεια σε Granulicatella adiacens.

Υποβλήθηκε στις 01.02.24 σε επείγουσα καρδιοχειρουργική αντιμετώπιση και απεβίωσε την ίδια ημέρα».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή