Υπερδιπλασιάζονται οι γιατροί στο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας

Υπερδιπλασιάζονται οι γιατροί στο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας

Ο αριθμός των γιατρών στο ΚΕΠΑ αυξάνεται από 500 σε 1.200. Για πρώτη φορά, στις επιτροπές θα ενταχθούν παιδίατροι, αναπτυξιολόγοι και παιδοψυχίατροι

1' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Υπερδιπλασιάζεται ο αριθμός των γιατρών στο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας, ενώ εντάσσονται και νέες ειδικότητες, σύμφωνα με Κοινή Υπουργική Απόφαση που υπέγραψαν η υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου και ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης.

Με βάση την απόφαση, ο αριθμός των γιατρών που πιστοποιούν την αναπηρία στο ΚΕΠΑ αυξάνεται από 500, που είναι σήμερα, σε 1.200. Στο πλαίσιο αυτό, συγκροτείται το Ειδικό Σώμα Ιατρών (ΕΣΙ) του ν. 4961/2022, στο οποίο εντάσσονται όλοι οι υφιστάμενοι ιατροί του ΚΕΠΑ, ενώ θα προκηρυχθούν επιπλέον θέσεις γιατρών.

Παράλληλα, αυξάνεται και ο αριθμός των ειδικοτήτων. Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, για πρώτη φορά από τότε που δημιουργήθηκε το ΚΕΠΑ το 2010, στις επιτροπές θα ενταχθούν παιδίατροι, αναπτυξιολόγοι και παιδοψυχίατροι.

Για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτηση των πολιτών με αναπηρία, θα υλοποιηθεί πρόγραμμα επιμόρφωσης του σώματος γιατρών και του διοικητικού προσωπικού των κέντρων. Επίσης, θα δημιουργηθεί πλατφόρμα, για να υποστηρίξει τις λειτουργίες των επιτροπών, καθώς και τον καλύτερο και ταχύτερο προγραμματισμό των ραντεβού.

«Για πρώτη φορά στην ιστορία του ΚΕΠΑ προχωρούμε στην ενίσχυση του αριθμού και των ειδικοτήτων του σώματος γιατρών που πιστοποιούν την αναπηρία», δήλωσε σχετικά η κ. Μιχαηλίδου.

Οπως αναφέρει, «με τη σημερινή απόφαση, υλοποιούμε τη δέσμευση της κυβέρνησης για την ενίσχυση των Κέντρων Πιστοποίησης Αναπηρίας. Οφείλουμε μία αξιοπρεπή καθημερινότητα στους συμπολίτες μας με αναπηρία και το κάνουμε πράξη. Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω». 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή