Συνελήφθη γνωστός youtuber για κακοποίηση ατόμων με αναπηρία

Συνελήφθη γνωστός youtuber για κακοποίηση ατόμων με αναπηρία

Μετέδιδε live στο TikTok κακοποιητικές συμπεριφορές κατά ατόμων με νοητική υστέρηση, έχοντας ως σκοπό το παράνομο οικονομικό του όφελος

1' 1" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σύλληψη ενός 35χρονου στο Αιγάλεω προχώρησαν το μεσημέρι της Τρίτης οι αστυνομικές αρχές για εμπορία ανθρώπων και σωματική βλάβη ατόμων με αναπηρία σε ζωντανή μετάδοση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 35χρονος, που είναι γνωστός youtuber, φέρεται να προέβαινε στις συγκεκριμένες πράξεις τουλάχιστον ένα μήνα. 

«Ο κατηγορούμενος, τουλάχιστον από τον Ιανουάριο του 2023, διατηρούσε προφίλ σε πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, χρησιμοποιώντας ψευδώνυμο, στο οποίο μετέδιδε σε ζωντανή σύνδεση κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ατόμων με νοητική υστέρηση, με σκοπό το παράνομο οικονομικό του όφελος. Συγκεκριμένα, οι πράξεις αυτές συνιστούσαν συνεχείς εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες και σεξουαλικές πράξεις, τις οποίες ζητούσαν θεατές που παρακολουθούσαν σε ζωντανή ροή, πληρώνοντας το ανάλογο χρηματικό ποσό», αναφέρεται σε ανακοίνωση της αστυνομίας. 

Την 00:15 ώρα της 6ης Φεβρουάριου, σε ζωντανή μετάδοση στο TikTok, ο φερόμενος ως δράστης προέβη σε κακοποιητικές συμπεριφορές σε βάρος ατόμων με αναπηρία. Τα άτομα αυτά έκαναν διάφορες προκλήσεις που έθεταν οι θεατές, πληρώνοντας το ανάλογο αντίτιμο. Μετά το συμβάν οι αστυνομικοί πήγαν στο σπίτι του στο Αιγάλεω και συνέλαβαν τον 35χρονο στα πλαίσια του αυτοφώρου ενώ δύο θύματα «μεταφέρθηκαν σε δομή φιλοξενίας».

«Στις νομότυπες έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν επτά σκληροί δίσκοι και τέσσερα κινητά τηλέφωνα, ενώ ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή», καταλήγει στην ανακοίνωσή της η αστυνομία.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή