Δολοφονία Γιαλιά: Μαφιόζικη εκτέλεση με 15 σφαίρες – Λίγα μέτρα από το σπίτι του η ενέδρα

Δολοφονία Γιαλιά: Μαφιόζικη εκτέλεση με 15 σφαίρες – Λίγα μέτρα από το σπίτι του η ενέδρα

Νεκρός από πυροβολισμούς και απανθρακωμένος στο όχημα που επέβαινε εντοπίστηκε ο επιχειρηματίας Χρήστος Γιαλιάς στη Μάνδρα. Το χρονικό της επίθεσης και η δολοφονία της πρώην συζύγου του το 2018

1' 57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αναπάντητα παραμένουν τα ερωτήματα για την οργανωμένη δολοφονική επίθεση σε βάρος του επιχειρηματία Χρήστου Γιαλιά, ο οποίος βρέθηκε απανθρακωμένος μέσα σε νοικιασμένο αυτοκίνητο, στη Μάνδρα, δίπλα σε ένα όπλο καλάσνικοφ και 15 διάσπαρτους κάλυκες.

Το Κέντρο Αμεσης Δράσης ενημερώθηκε στις 18:45 για πυροβολισμούς στην οδό Αγίας Αικατερίνης.

Οταν έφτασαν στο σημείο αστυνομικές δυνάμεις βρήκαν το όχημα στις φλόγες. Μετά την κατάσβεση της πυρκαγιάς από πυροσβεστικές δυνάμεις, εντοπίστηκε η σορός του επιχειρηματία και το όπλο που, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, ανήκει στους δράστες οι οποίοι ενδεχομένως το έριξαν μέσα στο φλεγόμενο όχημα, για να καλύψουν τα ίχνη τους.

Στο σημείο της δολοφονίας παραμένουν κλιμάκια της Ασφάλειας που συγκεντρώνουν ευρήματα, ενώ το αυτοκίνητο αναμένεται να μεταφερθεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για διερεύνηση. Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει καμία σύλληψη για τη δολοφονία του επιχειρηματία.

Δολοφονία Γιαλιά: Μαφιόζικη εκτέλεση με 15 σφαίρες – Λίγα μέτρα από το σπίτι του η ενέδρα-1
INTIME

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, μία καμένη μοτοσικλέτα έχει εντοπιστεί στην περιοχή της Πάχης Μεγάρων και αξιωματικοί του τμήματος Ανθρωποκτονιών εξετάζουν αν συνδέεται με τη δολοφονική επίθεση. Το χτύπημα συνέβη μόλις μερικές εκατοντάδες μέτρα μακριά από το σπίτι του θύματος στη Μάνδρα. 

Οι επιχειρηματικές δραστηριότητες

Ο Χρήστος Γιαλιάς φέρεται να ήταν ιδιοκτήτης των εταιρειών, ΦΑΡΜΑ ΚΑΤΕΡΙΝΑ, G&G, G-EXPRESS και BELLA GRECO. Εκτός από επιχειρηματίας στον χώρο του εμπορίου κρεάτων, διετέλεσε πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας των Τρικάλων από το 2015 έως το 2017. Κατά το παρελθόν είχε βρεθεί ακόμα στο «τιμόνι» της ΠΑΕ Πανελευσινιακός.

Δολοφονία Γιαλιά: Μαφιόζικη εκτέλεση με 15 σφαίρες – Λίγα μέτρα από το σπίτι του η ενέδρα-2

Θύμα δολοφονίας και η πρώην σύζυγός του

Το 2018, θύμα δολοφονίας είχε πέσει και η πρώην σύζυγος του Χρήστου Γιαλιά, Φρειδερίκη Καρζή. Τότε κίνητρο των δραστών είχε θεωρηθεί η ληστεία. Η γυναίκα είχε βρεθεί νεκρή με τραύματα από δύο πυροβολισμούς εξ επαφής ενώ έλειπε η τσάντα της. Σε μεταγενέστερη έρευνα που είχε γίνει στο αυτοκίνητό της, διαπιστώθηκε πως οι δράστες είχαν παγιδεύσει το όχημα με GPS προκειμένου να παρακολουθούν τις μετακινήσεις της και, κυρίως, τις ώρες επιστροφής στην οικία της.

Δολοφονία Γιαλιά: Μαφιόζικη εκτέλεση με 15 σφαίρες – Λίγα μέτρα από το σπίτι του η ενέδρα-3

Ο δολοφόνος την είχε πυροβολήσει έξω από την πόρτα του σπιτιού της και τράπηκε σε φυγή με την τσάντα της, πιστεύοντας ότι περιείχε ένα μεγάλο χρηματικό ποσό που είχε κερδηθεί στο καζίνο. Οπως αποδείχθηκε στην τσάντα η γυναίκα είχε μόνο ένα ρολόι. Τον Δεκέμβριο της ίδιας χρονιάς είχε συλληφθεί ως εμπλεκόμενος ένας 43χρονος άνδρας, μετά από ληστεία σε σούπερ μάρκετ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή