ΕΛ.ΑΣ.: Εξάρθρωση σπείρας που διακινούσε αλκοόλ και καπνικά προϊόντα

ΕΛ.ΑΣ.: Εξάρθρωση σπείρας που διακινούσε αλκοόλ και καπνικά προϊόντα

Κατασχέθηκαν 353,25 λίτρα διαφανούς αλκοολούχου υγρού, 23 φιάλες λαθραίων ποτών καθώς και συσκευασίες καπνού. Συνελήφθησαν 4 άτομα που κατηγορούνται για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση

52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην εξάρθρωση εγκληματικής ομάδας με δράση στην παράνομη αποθήκευση λαθραίων αλκοολούχων ποτών και καπνικών προϊόντων στην περιοχή της Θεσσαλονίκης, προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές, συλλαμβάνοντας 4 μέλη της.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., οι συλλήψεις πραγματοποιήθηκαν κατόπιν πολυήμερης έρευνας, ενώ σε βάρος των 4 συλληφθέντων σχηματίστηκε δικογραφία για παράβαση του Εθνικού Τελωνειακού Κώδικα και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση.

Από τις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, με τη συνδρομή κλιμακίου της Χημικής Υπηρεσίας Κεντρικής Μακεδονίας και του ΕΦΕΤ Θεσσαλονίκης σε αδήλωτο αποθηκευτικό χώρο, κατάστημα, κατοικία καθώς και σε 2 οχήματα, κατασχέθηκαν 353,25 λίτρα διαφανούς αλκοολούχου υγρού, 23 φιάλες λαθραίων αλκοολούχων ποτών διαφόρων επωνυμιών καθώς και συσκευασίες καπνού, οι οποίες δεν έφεραν ταινία ειδικού φόρου κατανάλωσης.

ΕΛ.ΑΣ.: Εξάρθρωση σπείρας που διακινούσε αλκοόλ και καπνικά προϊόντα-1
Πηγή: ΕΛ.ΑΣ.

Παράλληλα, από το αρμόδιο κλιμάκιο του ΕΦΕΤ, δεσμεύτηκε ανοξείδωτη δεξαμενή χωρητικότητας 200 λίτρων, που περιείχε 87 λίτρα ελαίου, συσκευασμένου σε διάφορα πλαστικά δοχεία, που προσομοίαζε με ελαιόλαδο. Από τις ποσότητες αυτές, λήφθηκαν δείγματα, τα οποία θα αποσταλούν για περαιτέρω εργαστηριακή εξέταση, προκειμένου εξακριβωθεί η ακριβής σύστασή τους.

Επισημαίνεται πως οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική αρχή.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή