Δύο συλλήψεις μελών συμμορίας που διέπραττε ένοπλες επιθέσεις στην Αττική

Δύο συλλήψεις μελών συμμορίας που διέπραττε ένοπλες επιθέσεις στην Αττική

Οι συλληφθέντες ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τουλάχιστον τριών ένοπλων επιθέσεων κατά ατόμων καθώς και περιστατικού με πυροβολισμούς

1' 59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Τετάρτης δύο άτομα, μέλη συμμορίας που διέπραττε ένοπλες επιθέσεις σε περιοχές της Αττικής.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για συμμετοχή σε συμμορία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, διακεκριμένη οπλοκατοχή-οπλοχρησία και φθορά ξένης ιδιοκτησίας.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή, ενώ οι έρευνες για την ταυτοποίηση και τη σύλληψη των υπόλοιπων μελών της συμμορίας συνεχίζονται.

Οπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., μετά από έρευνα προέκυψε ότι οι δύο συλληφθέντες ταυτοποιήθηκαν ως δράστες τουλάχιστον τριών ένοπλων επιθέσεων κατά ατόμων, στην περιοχή του Κολωνού και των Αχαρνών, καθώς και περιστατικού με πυροβολισμούς σε καφενείο στα Πατήσια.

Πιο αναλυτικά:

Την 05η Φεβρουαρίου 2024, το μεσημέρι, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Αττικής γυναίκα με τραύμα από πυροβόλο όπλο στην κοιλιακή χώρα, από τον σύζυγό της (έναν εκ των συλληφθέντων), ο οποίος ισχυρίστηκε ότι αυτοπυροβολήθηκε μέσα στο σπίτι τους στον Κολωνό. Από τη προανάκριση, ωστόσο, προέκυψε ότι ο ίδιος ήταν ο δράστης της συγκεκριμένης επίθεσης

Την 21η Ιανουαρίου 2024, οι δύο συλληφθέντες, μαζί με τουλάχιστον ακόμα 5 άτομα, ακινητοποίησαν Ι.Χ. όχημα που κινούνταν στην περιοχή του Κολωνού και στο οποίο επέβαιναν 4 άτομα και ένα ανήλικο παιδί. Στη συνέχεια επιτέθηκαν στον οδηγό με γροθιές και κλωτσιές, τον χτύπησαν με τη λαβή όπλου στο πρόσωπο, ενώ ένας εκ των δραστών πυροβόλησε εναντίον τους, χωρίς να τους τραυματίσει

Το πρωί της 09-01-2024, άγνωστοι πυροβόλησαν τουλάχιστον 7 φορές προς καφενείο στην περιοχή των Πατησίων, προκαλώντας φθορές. Από την προανάκριση ταυτοποιήθηκαν οι 2 συλληφθέντες ως οι δράστες της επίθεσης

Στις 22 Ιουλίου 2022, στην περιοχή των Αχαρνών, 15 άτομα πυροβόλησαν εναντίον 20χρονου ημεδαπού, τραυματίζοντάς τον στο πόδι. Από το σημείο της επίθεσης περισυλλέχθηκε κάλυκας ο οποίος, ομοίως από την εργαστηριακή εξέταση, πρόεκυψε ότι πυροδοτήθηκε από το κατασχεθέν όπλο και

Στις 14 Ιουνίου 2022, αστυνομικοί μετέβησαν σε περιστατικό με πυροβολισμούς στην περιοχή των Αχαρνών, όπου βρέθηκε κάλυκας που, όπως προέκυψε από την εργαστηριακή εξέταση της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, πυροδοτήθηκε από ένα εκ των κατασχεθέντων όπλων των δύο μελών της συμμορίας.

Δύο συλλήψεις μελών συμμορίας που διέπραττε ένοπλες επιθέσεις στην Αττική-1

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., για την αποδόμηση της συμμορίας πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε τέσσερις οικίες και σε όχημα, παρουσία δικαστικού λειτουργού, σε περιοχές του Κολωνού και της Νίκαιας, όπου συνολικά βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

  • 3.460 ευρώ,
  • 3 πιστόλια,
  • 68 φυσίγγια,
  • 2 γεμιστήρες,
  • σιγαστήρας και
  • κινητό τηλέφωνο.
Δύο συλλήψεις μελών συμμορίας που διέπραττε ένοπλες επιθέσεις στην Αττική-2

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια ερευνών σε ένα από τα σπίτια εντοπίστηκε και συνελήφθη 65χρονος, κατηγορούμενος για οπλοκατοχή, για τον οποίο ωστόσο δεν προέκυψε εμπλοκή στη δράση της συμμορίας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT