Αγροτικές κινητοποιήσεις: Τρακτέρ στο κέντρο της Λάρισας και της Καρδίτσας

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Τρακτέρ στο κέντρο της Λάρισας και της Καρδίτσας

Την Τρίτη αντιπροσωπεία των αγροτών θα συναντηθεί με τον Κυριάκο Μητσοτάκη

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις σε όλη τη χώρα οι αγρότες, ζητώντας από την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τα βασικά αιτήματα του κλάδου τους. Μπλόκα έχουν στηθεί σε πολλές περιοχές ενώ στη Λάρισα και την Καρδίτσα οι αγρότες έφτασαν με τα τρακτέρ το βράδυ της Παρασκευής σε κεντρικά σημεία των δύο θεσσαλικών πόλεων. 

Στην κεντρική πλατεία της Λάρισας, τους αγρότες υποδέχθηκαν σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, φορείς, καθώς και η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας, εκφράζοντας την αλληλεγγύη τους στις κινητοποιήσεις. 

Στο κάλεσμά της, συντονιστική επιτροπή του μπλόκου επισημαίνει, σύμφωνα με το onlarissa.gr, ότι «μας ενώνει η ανάγκη για φτηνά και ποιοτικά τρόφιμα, που θα εξασφαλίζουν ταυτόχρονα ένα αξιοπρεπές εισόδημα για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους, τα κοινά βάσανα που μας φορτώνει η αντιλαϊκή πολιτική, όπως η φοροεπιδρομή, η ενεργειακή φτώχεια. Ταυτόχρονα δίνουμε συνέχεια στον συντονισμένο μας αγώνα για να μπορέσουν οι πλημμυροπαθείς του νομού να ορθοποδήσουν και να μείνουν στον τόπο τους».

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Τρακτέρ στο κέντρο της Λάρισας και της Καρδίτσας-1
Φωτ.: Onlarissa

Αγροτικές κινητοποιήσεις: Τρακτέρ στο κέντρο της Λάρισας και της Καρδίτσας-2
Φωτ.: Onlarissa

Και στην Καρδίτσα, οι αγρότες έφτασαν νωρίτερα μέχρι την κεντρική πλατεία της πόλης.

Στο συλλαλητήριο έλαβαν μέρος φορείς, εκπρόσωποι σωματείων και πολίτες προκειμένου να συμπαρασταθούν στις κινητοποιήσεις των αγροτών. Πάνω στην κεντρική πλατεία ανέβηκαν και αρκετά τρακτέρ που έφθασαν από το μπλόκο στον κόμβο του Ε65. Οι αγρότες έριξαν συμβολικά στο οδόστρωμα άχυρα και γάλα

«Οι ολοκληρωτικές καταστροφές στην παραγωγή μας από τις πλημμύρες μάς έχουν αφήσει χωρίς εισόδημα, ενώ ζούμε με την αγωνία αν και πότε θα μπορέσουμε ξανά να παράγουμε», αναφέρει, μεταξύ άλλων, η συντονιστική επιτροπή του μπλόκου.

Την Τρίτη η συνάντηση των αγροτών με τον Μητσοτάκη

Το μεσημέρι της Παρασκευής ολοκληρώθηκε στη Σίνδο της Θεσσαλονίκης η σύσκεψη των αγροτών-εκπροσώπων από τα μπλόκα όλης της χώρας. 

Κατά τη συνεδρίαση, ορίστηκε η επιτροπή των αγροτών που θα συναντηθεί την Τρίτη με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη προκειμένου να γίνει συζήτηση για τα προβλήματα του κλάδου. Η επιτροπή θα απαρτίζεται από 15 μέλη.

Τα βασικά αιτήματα των αγροτών είναι τα εξής:

  1. Αφορολόγητο αγροτικό πετρέλαιο.
  2. Επτά λεπτά η κιλοβατώρα το ρεύμα.
  3. Επιδότηση σε εφόδια και ζωοτροφές.
  4. Να μην εφαρμοστεί η νέα ΚΑΠ και να διαπραγματευθεί ξανά.
  5. Αποζημιώσεις στο 100% και αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος στα προϊόντα.
  6. Οχι στις παράνομες ελληνοποιήσεις.
Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή