Πώς η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στους «4» με τα εκρηκτικά – Η σύνδεση με τη Greek Mafia

Πώς η ΕΛ.ΑΣ. έφτασε στους «4» με τα εκρηκτικά – Η σύνδεση με τη Greek Mafia

Οι ΟΥΚάδες θα τα προμήθευαν στο πρώην στέλεχος των «Πυρήνων» - Κοινός παρονομαστής και για τους τέσσερις η φερόμενη σύνδεση με τον δολοφονημένο Βασίλη Ρουμπέτη - Tι λένε πηγές του ΥΠΑΜ

1' 17" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν από περίπου μια εβδομάδα έγινε η καταγγελία ότι οι τρεις συλληφθέντες (δύο ΟΥΚάδες του ΠΝ και ένας μπράβος) επρόκειτο να προμηθεύσουν το πρώην στέλεχος των «Πυρήνων της Φωτιάς» με τα εκρηκτικά που εντοπίστηκαν χθες, έπειτα από μυστική επιχείρηση του τμήματος Δίωξης Εκβιαστών.

Ετσι ξεκίνησε η έρευνα που οδήγησε στις χθεσινές συλλήψεις των τεσσάρων. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο διάστημα που τέθηκαν υπό παρακολούθηση, δεν προέκυψαν επαφές των τριών με το στέλεχος των «Πυρήνων», ούτε μέσω τηλεφώνου, ούτε από κοντά. Χθες αποφασίστηκε να γίνει έρευνα, υπό τον φόβο ότι ίσως πραγματοποιούνταν κάποια έκνομη ενέργεια.

Οσον αφορά την πορεία την ερευνών, στο μικροσκόπιο των Αρχών βρίσκονται ψηφιακά πειστήρια, τα τηλέφωνα τα τεσσάρων, καθώς και ένα τετράδιο με χειρόγραφες σημειώσεις που βρέθηκε στο σπίτι του πρώην στελέχους των «Πυρήνων» στην Αθήνα.

«Συνδετικός κρίκος» μεταξύ των τεσσάρων φαίνεται πως υπήρξε στο παρελθόν ο Βασίλης Ρουμπέτης, εμπλεκόμενος σε υποθέσεις της Greek Mafia, ο οποίος είχε δολοφονηθεί στον Κορυδαλλό τον περασμένο Ιούνιο, καθώς επαφές μαζί του φέρονται να είχαν και οι δύο πλευρές. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ένας εκ των ΟΥΚάδων ισχυρίστηκε ότι είχε ξεχάσει τα εκρηκτικά στην τσάντα του μετά από ασκήσεις και θα τα επέστρεφε στην Υπηρεσία.

Από την πλευρά τους, πηγές από το υπουργείο Αμυνας διευκρινίζουν ότι τα συγκεκριμένου τύπου εκρηκτικά δεν χρησιμοποιούνται στο Πολεμικό Ναυτικό, καθώς και ότι δεν έχει προκύψει απώλεια υλικού. Παράλλλα, όπως τόνιζαν, οι συγκεκριμένοι απασχολούνταν σε διοικητικές θέσεις.

Οι συλληφθέντες παραπέμθηκαν στον εισαγγελέα Πειραιά. Δεν σχηματίστηκε σε βάρος τους δικογραφία για συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης, αλλά για παραβάσεις του νόμου περί όπλων και εκρηκτικών.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT