Κρήτη: Επιχείρηση διάσωσης 72 μεταναστών

Κρήτη: Επιχείρηση διάσωσης 72 μεταναστών

Από πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού περισυνελέγησαν οι 72 μετανάστες που εντοπίστηκαν ανοιχτά των Καλών Λιμένων

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού περισυνελέγησαν οι 72 μετανάστες που εντοπίστηκαν ανοιχτά των Καλών Λιμένων, νότια της Κρήτης.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η αποβίβασή τους στους Καλούς Λιμένες, ενώ, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πολιτικής Προστασίας του δήμου Φαιστού Αντώνη Κωνσταντουλάκη, στο σημείο βρίσκονται μέλη του Ερυθρού Σταύρου, αστυνομικοί και λιμενικοί, όπως και τα λεωφορεία που θα τους μεταφέρουν στο Ηράκλειο.

Ειδικότερα, αναμένεται να μεταφερθούν στο κτίριο του Συνδέσμου Λιμενεργατών στο Ηράκλειο όπου θα γίνει η ταυτοποίηση τους και θα υποβληθούν σε ιατρικό έλεγχο προτού προωθηθούν σε κέντρο φιλοξενίας στην ηπειρωτική χώρα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, οι μετανάστες επέβαιναν σε μικρό ξύλινο σκάφος το οποίο έμεινε ακυβέρνητο περίπου 40 ν. μίλια ανοιχτά των Καλών Λιμένων. Οι επιβαίνοντες ζήτησαν βοήθεια από παραπλέοντα εμπορικά πλοία, τα οποία ενημέρωσαν τις Αρχές.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή