Χίος: Συνελήφθη πλοίαρχος δεξαμενόπλοιου για αρπαγή τριών ναυτικών

Χίος: Συνελήφθη πλοίαρχος δεξαμενόπλοιου για αρπαγή τριών ναυτικών

Κατηγορείται ότι ναυτολόγησε τρεις επιθεωρητές, έναν Ελληνα και δύο υπηκόους Φιλιππίνων, χωρίς τη συγκατάθεσή τους

38" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη σύλληψη του πλοιάρχου ενός δεξαμενόπλοιου που ναυτολόγησε τρεις επιθεωρητές χωρίς τη συγκατάθεσή τους, έναν Ελληνα και δύο υπηκόους Φιλιππίνων, προχώρησε το Λιμενικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το δεξαμενόπλοιο που εντοπίστηκε στα νότια της Χίου και οδηγήθηκε από το Λιμενικό στο αγκυροβόλιο, επρόκειτο να αγοραστεί από εταιρεία ελληνικών συμφερόντων στη Σμύρνη, ωστόσο, κρατήθηκε από τις Αρχές για οφειλές.

Ο πλοίαρχος ναυτολόγησε χωρίς τη συγκατάθεσή τους τρεις επιθεωρητές και με τη δικαιολογία ότι θα μεταβεί σε γειτονικό αγκυροβόλιο, σάλπαρε για την Αίγυπτο. Στη συνέχεια εντοπίστηκε από το Λιμενικό στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή της Χίου.

Σύμφωνα με το λιμενικό σώμα, για την υπόθεση ενημερώθηκε η αρμόδια εισαγγελική αρχή, ενώ ο πλοίαρχος του πλοίου κατηγορείται για αρπαγή (άρθρο 322 του ποινικού κώδικα). Την προανάκριση έχει αναλάβει το κεντρικό λιμεναρχείο της Χίου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή
MHT