Η φρεγάτα «Κανάρης» συμμετείχε σε επιχείρηση Ερευνας και Διάσωσης νότια της Κρήτης

Η φρεγάτα «Κανάρης» συμμετείχε σε επιχείρηση Ερευνας και Διάσωσης νότια της Κρήτης

Εντόπισε ακυβέρνητη λέμβο με 72 επιβαίνοντες, 46 ναυτικά μίλια νότια της Κρήτης.

39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η φρεγάτα «Κανάρης», τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 9 Φεβρουαρίου, ευρισκόμενη στη θαλάσσια περιοχή νότια της Γαύδου, στο πλαίσιο διεθνούς άσκησης διμερούς συνεργασίας του ΓΕΕΘΑ και μετά από αίτημα του Ενιαίου Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΕΚΣΕΔ) του Αρχηγείου Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, συμμετείχε σε επιχείρηση Έρευνας και Διάσωσης, στο πλαίσιο της οποίας εντόπισε ακυβέρνητη λέμβο με αλλοδαπούς επιβαίνοντες, 46 ναυτικά μίλια νότια της Κρήτης. 

Οπως ανακοινώθηκε σήμερα από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, στις 09:00 το πρωί του Σαββάτου, 10 Φεβρουαρίου, ολοκληρώθηκε η μετεπιβίβαση 72 ατόμων επί της φρεγάτας.

Στη συνέχεια, το πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού μετέφερε τους διασωθέντες στον όρμο των Καλών Λιμένων, όπου με τη συνδρομή ναυαγοσωστικού σκάφους του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής πραγματοποιήθηκε η ασφαλής αποβίβασή τους και ακολούθως η μεταφορά τους στο λιμάνι του Ηρακλείου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή