Polyamorous στην «Κ» για τον βανδαλισμό: «Εννοείται ότι θα μείνουμε στα Εξάρχεια»

Polyamorous στην «Κ» για τον βανδαλισμό: «Εννοείται ότι θα μείνουμε στα Εξάρχεια»

«Εσπασαν την τζαμαρία και μπήκαν μέσα. Εχυσαν μπογιές και έσπασαν το ψυγείο των λουλουδιών», λέει ο ιδιοκτήτης του καταστήματος

2' 28" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Επιθέσεις σε μαγαζιά γίνονται, δυστυχώς είναι ένα πράγμα που συμβαίνει στην περιοχή». Ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος, ιδιοκτήτης του καταστήματος Polyamorous, που άνοιξε πριν από έναν χρόνο στην οδό Μαυρομιχάλη στα Εξάρχεια, βιώσε ο ίδιος αυτό που περιγράφει όταν την Κυριακή άγνωστοι βανδάλισαν το μαγαζί του.

Οπως ανέφερε, μιλώντας στην «Κ», μια ομάδα δέκα ατόμων εισέβαλε ξαφνικά στη μία το μεσημέρι και άρχισε να καταστρέφει το κατάστημα, όσο αυτό ήταν ανοιχτό και ο ίδιος μαζί με τη συνιδιοκτήτρια και σύζυγό του, Ελένη Νικολούλια, εργάζονταν μέσα. «Πέντε άνθρωποι έσπασαν την τζαμαρία και μπήκαν μέσα. Κατέβασαν τα κρασιά από τα ράφια, έχυσαν μπογιές, έσπασαν το ψυγείο των λουλουδιών και βανδάλισαν κάποιες γλάστρες». Ο κ. Γκικόπουλος βρήκε την ψυχραιμία και άρχισε να μιλάει με έναν εξ αυτών, που του εξήγησε ότι πηγαίνουν με τη δράση τους αυτή κόντρα στον εξευγενισμό της γειτονιάς. «Μου είπαν ότι ο λόγος που το κάνουν είναι ότι ακριβαίνουμε τα ενοίκια και δεν μπορούν να βρουν σπίτια».

Πέντε άνθρωποι έσπασαν την τζαμαρία και πέντε μπήκαν μέσα. Κατέβασαν τα κρασιά από τα ράφια, έχυσαν μπογιές, έσπασαν το ψυγείο των λουλουδιών και βανδάλισαν κάποιες γλάστρες.

Οπως είπε ο ίδιος, δεν είχε δεχθεί κάποια απειλή ή λάβει κάποια προειδοποίηση νωρίτερα αλλά γνωρίζει ότι ζημιές σε μαγαζιά που ανοίγουν γίνονται στην περιοχή, ωστόσο δεν τις κοινοποιούν όλοι οι ιδιοκτήτες και εμπλεκόμενοι. 

Polyamorous στην «Κ» για τον βανδαλισμό: «Εννοείται ότι θα μείνουμε στα Εξάρχεια»-1

Ο κ. Γκικόπουλος κοινοποίησε αυτό που συνέβη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δημοσιεύοντας φωτογραφίες από τις ζημιές στο κατάστημα. «Πίσω στο μακρινό παρελθόν για κάποιους αλλά και κοντινό για κάποιους άλλους, όταν με μάθαιναν να εναντιώνομαι σε κάτι που δεν μου άρεσε, μου έλεγαν να το κάνω με τον λόγο, με επιχειρήματα και σίγουρα χωρίς καθόλου βία. Κάπως έτσι μάλλον έμαθαν και αυτούς να εναντιώνονται στον “εξευγενισμό” της γειτονιάς τους (λες και δεν είναι και δική μας γειτονιά), που μάλλον προκάλεσε ένα ανθοπωλείο», έγραφε το κείμενο που συνόδευε τη δημοσίευση.

Polyamorous στην «Κ» για τον βανδαλισμό: «Εννοείται ότι θα μείνουμε στα Εξάρχεια»-2

Το κύμα συμπαράστασης ήταν μαζικό. «Χιλιάδες μηνύματα συμπαράστασης, δεν προλαβαίνεις να διαβάζεις», τόνισε. Πολλοί δημοσιοποίησαν μάλιστα και τις παραγγελίες που έκαναν δείχνοντας έμπρακτα την υποστήριξή τους. Οι ιδιοκτήτες έβαλαν πείσμα και μέσα σε λίγες ώρες καθάρισαν το κατάστημα το οποίο άνοιξε σήμερα και συνέχισε κανονικά τη λειτουργία του. «Εμείς είμαστε ανοιχτοί κανονικά. Δεν μας επηρέασε κάπως, πέρα από το χρηματικό και κάποιες απώλειες στα ράφια», ανέφερε κοστολογώντας αρχικά τουλάχιστον μια ζημιά μεγαλύτερη των 20.000 ευρώ.

Polyamorous στην «Κ» για τον βανδαλισμό: «Εννοείται ότι θα μείνουμε στα Εξάρχεια»-3

Εμείς είμαστε ανοιχτοί κανονικά. Δεν μας επηρέασε κάπως, πέρα από το χρηματικό και κάποιες απώλειες στα ράφια.

Ο Αλέξανδρος Γκικόπουλος και η Ελένη Νικολούλια είναι κάτοικοι Εξαρχείων περίπου οκτώ χρόνια και τον τελευταίο χρόνο δραστηριοποιούνται και επαγγελματικά στη γειτονιά τους. Οραμά τους –όπως ανέφερε ο πρώτος– ήταν να δημιουργήσουν ένα ανθοπωλείο. Το Polyamorous βεβαίως είναι κάτι περισσότερο: πρόκειται για ένα concept store που συνδυάζει τις γνώσεις των ιδιοκτητών του στο ποτό και συγκεκριμένα το fine drinking και την αγάπη τους για τα φυτά, ενώ διαθέτει και μια ενότητα αφιερωμένη στα sex toys.

Στην ερώτηση αν θα συνεχίσουν την παρουσία τους στη γειτονιά, ο κ. Γκικόπουλος απάντησε θετικά. «Εννοείται θα μείνουμε. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να φύγουμε».

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή