Προφυλακιστέος ο 35χρονος YouTuber

Προφυλακιστέος ο 35χρονος YouTuber

Κατά την απολογία του στην 17η τακτική ανακρίτρια, ο κατηγορούμενος δήλωσε μετανιωμένος για τα επίμαχα βίντεο. Ως μάρτυρες υπεράσπισης κατέθεσαν δύο από τα πρόσωπα που συμμετείχαν στις μεταδόσεις του

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στη φυλακή θα οδηγηθεί ο γνωστός Youtuber που κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων κατά συρροή και κατ’ επάγγελμα καθώς και σωματική βλάβη σε βάρος αδύναμων ανθρώπων, στο πλαίσιο ζωντανών μεταδόσεων.

Κατά την απολογία του στην 17η τακτική ανακρίτρια, ο κατηγορούμενος δήλωσε μετανιωμένος για τα επίμαχα βίντεο που μετέδιδε μέσω λογαριασμού του σε δημοφιλή πλατφόρμα.

Φέρεται να είπε επίσης ότι έχει εδώ και μήνες συνειδητοποιήσει το λάθος του και για αυτό σταμάτησε από τον περασμένο Σεπτέμβριο την παραγωγή και προβολή νέων βίντεο.

Επανέλαβε δε πως οι «πρωταγωνιστές» στα βίντεο ήταν με άτομα με «κάποια αναπηρία», πλην όμως όχι ανίκανα να λαμβάνουν αποφάσεις, τονίζοντας πως ποτέ δεν «πρωταγωνίστησε» σε βίντεο του, ανήλικος.

Προέβαλε επίσης την θέση, ότι η ενέργειες του και η απόφασή του να χρησιμοποιεί ανθρώπους σε αδυναμία, ωφελούσε τα θύματα του, πολύ περισσότερο μάλιστα από ότι τα έβλαπτε, καθώς με την «συμμετοχή» τους στα επίμαχα γυρίσματα λάμβαναν πληρωμή.

Σύμφωνα με τον κατηγορούμενο, στα θετικά που αποκόμιζαν οι πρωταγωνιστές-θύματα, είναι η «αναγνωρισιμότητα» που κέρδιζαν. Οι ισχυρισμοί του ωστόσο, δεν τον βοήθησαν να πετύχει καλύτερη ποινική μεταχείριση, καθώς ανακρίτρια και εισαγγελέας συμφώνησαν ότι πρέπει να μεταφερθεί στην φυλακή.

Στην ανακρίτρια κατέθεσαν ως μάρτυρες υπεράσπισης του 35χρονου, δύο από τα πρόσωπα που συμμετείχαν στις μεταδόσεις του, οι οποίοι δεν είναι άτομα σε αδυναμία. Οι συνήγοροι του 35χρονου ανέφεραν στους δημοσιογράφους πως δύο από τα θύματά του, ζήτησαν να καταθέσουν σήμερα, πλην όμως η δικαστική λειτουργός αρνήθηκε, καθώς διευκρίνισε πως οι καταθέσεις τους μπορούν να ληφθούν μόνο με την παρουσία ψυχολόγου.

Υπενθυμίζεται πως η σύλληψή του 35χρονου πραγματοποιήθηκε στο σπίτι του στο Αιγάλεω, την προηγούμενη εβδομάδα. O Youtuber φέρεται έναντι «παραγγελιών» που δεχόταν κατά τη διάρκεια μεταδόσεων και με κόστος που έφθανε μέχρι και 200 ευρώ, να κακοποιούσε άτομα με νοητική υστέρηση, σε προβολές που είχαν εκατομμύρια θεάσεις.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, κατά τη διάρκεια της ζωντανής προβολής, οι θεατές μπορούσαν με ανάλογη πληρωμή να ζητήσουν όποια βαναυσότητα –ή «πρόκληση» κατά τον κατηγορούμενο– ήθελαν να δουν. Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, στις «προκλήσεις» περιλαμβάνονταν από εξυβρίσεις και προσβλητικές εκφράσεις έως βαριές σωματικές κακοποιήσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή