Κορινθία: Τέσσερις συλλήψεις για εμπρησμό – Επιτέθηκαν στους αστυνομικούς

Κορινθία: Τέσσερις συλλήψεις για εμπρησμό – Επιτέθηκαν στους αστυνομικούς

Σε βάρος των συλληφθέντων, ενός ανηλίκου και τριών ανδρών, σχηματίστηκε δικογραφία για εμπρησμό, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή, απείθεια, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, αντίσταση και περί όπλων

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σε τέσσερις συλλήψεις, εκ των οποίων η μία αφορά ανήλικο, προχώρησαν οι αστυνομικές Αρχές στην Κορινθία, στο πλαίσιο επιχείρησης για υπόθεση καταγγελλόμενου εμπρησμού.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η ευρεία επιχείρηση πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας σε κοινότητα του Δήμου Ξυλοκάστρου, με τη συμμετοχή αστυνομικών του Τμήματος Ξυλοκάστρου, του Τμήματος Ασφάλειας Κορίνθου καθώς και ομάδων ΟΠΚΕ και ΕΚΑΜ.

Σε βάρος των τεσσάρων συλληφθέντων, ενός ανηλίκου και τριών ανδρών ηλικίας 45, 39 και 22 ετών, σχηματίστηκε δικογραφία για εμπρησμό, επικίνδυνη σωματική βλάβη, απειλή, απείθεια, φθορά ξένης ιδιοκτησίας, αντίσταση και περί όπλων.

Είχε προηγηθεί σχετική καταγγελία για εμπρησμό και από την προανάκριση προέκυψε ότι ο δράστης είναι ο 45χρονος. Ακολούθησε την Κυριακή έρευνα στο σπίτι του 45χρονου, παρουσία δικαστικού λειτουργού.

Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης, το πρωί της Δευτέρας, οι κατηγορούμενοι αντιστάθηκαν και επιτέθηκαν στις δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. Αρχικώς κατάφεραν να διαφύγουν, ωστόσο, στη συνέχεια εντοπίστηκαν και ακινητοποιήθηκαν.

Επισημαίνεται πως στο πλαίσιο της επιχείρησης, εντοπίστηκαν αεροβόλο όπλο, 102 σφαίρες κυνηγετικού όπλου, 81 φυσίγγια, 7 αυτοσχέδια τόξα, 20 βέλη, 4 μαχαίρια, αυτοσχέδιο τυφέκιο και τσεκούρι.

Ο συλληφθέντες θα οδηγηθούν στις αρμόδιες εισαγγελικές Αρχές, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Ασφάλειας Κορίνθου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή